Ο Φοίνικας βρίσκεται ήδη στο Ρέθυμνο με την ευχή όλων των Συριανών...

Να σηκώσει την κούπα

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του final-4 του κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών 2012-2013 στο Ρέθυμνο. Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός (17:00) και Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής (19:30) θα διεκδικήσουν το Σάββατο τα δύο εισιτήρια για τον τελικός της Κυριακής, στον οποίο θα προκύψει ο κάτοχος του δευτέρου εγχώριου τίτλου της σεζόν, μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τους “ερυθρόλευκους”.

Ο νέος τεχνικός του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος από την πρώτη στιγμή που “πάτησε” το πόδι του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για λογαριασμό των “Πειρατών”, έπεσε με τα “μούτρα” στη δουλειά, ώστε να προετοιμάσει όσο τον δυνατόν γίνεται καλύτερα την ομάδα του, ενόψει του final-4 του Ρεθύμνου. Ο κ. Ανδρεόπουλος θέλησε μέσα στα λίγα εικοσιτετράωρα που είχε, να δώσει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι της νέας του ομάδας. Ακόμη προσπάθησε να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των παικτών του μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Τώρα, το πόσο το έχει καταφέρει αυτό, θα φανεί στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο νέος τεχνικός της Συριανής ομάδας βλέπει τα παιχνίδια ένα-ένα και δεν κοιτά πέρα από τον ημιτελικό με τον Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει με αντίπαλο τον Φοίνικα στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν δυσκολέψει αρκετά τους Κυκλαδίτες, καθώς οι Συριανοί αν και μετρούν δύο νίκες, αυτές ήταν με 3-2 σετ. Αυτό κάνει τους πάντες να μην υποτιμούν τον “γηραιό”, αν και ο Φοίνικας θεωρείται ως φαβορί σ' αυτό το παιχνίδι. Για να καταφέρει ο Φοίνικας να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης, θα πρέπει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό. Ο Φοίνικας αν αγωνισθεί σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στον Ηρακλή και μπορεί να πάρει τη νίκη ακόμη και με 3-0 σετ. Μία εύκολη νίκη ίσως σημαίνει πολλά στον τελικό, καθώς το άλλο ζευγάρι θα καταναλώσει πολύ περισσότερη ενέργεια απ' ότι θα χρειαστεί ο Φοίνικας. Το άλλο ζευγάρι είναι σίγουρα πιο αμφίρροπο και για να κάμψει ο ένας την αντίσταση του άλλου, σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια σίγουρα θα τους λείπει από το παιχνίδι του τελικού κι αν ο Φοίνικας καταφέρει να φτάσει εκεί, ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι σε Ολυμπιακό ή Παμβοχαϊκό.

Έχει αλλάξει η ψυχολογία

Η ψυχολογία της ομάδας της Σύρου, παρά τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις (ήττες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και δύσκολη νίκη με Λαμία) είναι αρκετά καλή, μετά και την αλλαγή προπονητή. Ο Φοίνικας χθες πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κι όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο κλειστό, είδαν ότι υπάρχει μεγάλη πίστη στην ομάδα κι ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να γυρίσουν στην βάση τους με το κύπελλο στης αποσκευές. Το “Πειρατικό” αναχώρησε χθες το απόγευμα για τον Πειραιά, όπου από εκεί πήρε το πλοίο για Κρήτη και στη συνέχεια οδικός έφτασε το Ρέθυμνο. Σήμερα το μεσημέρι (13:00) θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Final-4 και οι Συριανοί θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, με προπόνηση το απόγευμα στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”, στο γήπεδο δηλαδή που θα διεξαχθούν οι αγώνες κυπέλλου.

Δεν θα είναι μόνο του το “Πειρατικό”

Για ακόμη μια φορά, το “Πειρατικό” δεν θα είναι μόνο του στο Ρέθυμνο καθώς αρκετοί φίλοι της ομάδας αναμένεται να βρεθούν ταξιδέψουν στην Κρήτη, ώστε να σταθούν στο πλευρό των παικτών του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πάνω από 50 φίλαθλοι θα ταξιδέψουν από τη Σύρο στην Κρήτη ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά το Final-4 του Κυπέλλου. Στο πλευρό της Συριανής ομάδας θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν είχε αλλάξει το πρόγραμμα, καθώς, αρχικά είχαν δηλώσει 130 άτομα, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό να συμβεί από τη στιγμή που το πλοίο για Κρήτη δεν συμφώνησε να περάσει από το λιμάνι της Σύρου σήμερα το βράδυ.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Final-4

Οι Γεωργουλέας, Αγγελίδης, Δεληκωστίδης και Καραμπέτσος θα διευθύνουν τους ημιτελικούς του final-four του Κυπέλλου ανδρών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο. Πρώτο ματς, στις 17:00, το Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός και ακολουθεί στις 19:30 το Φοίνικας-Ηρακλής και τα δύο σε απευθείας μετάδοση από τη Nova.

Ημιτελικά (Ρέθυμνο, 23/3)
17:00 Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός (NovaSports)
19:30 Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής (NovaSports)
Τελικός (Ρέθυμνο, 24/3)
16:00 (NovaSports)