Συνεδρίασε προχθές το Δ.Σ. του Α.Ο. Φοίνικα και πάρθηκε απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο Challenge Cup, αλλά θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στην Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου

Η Ευρώπη περνά πρώτα... από το γήπεδο

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε προχθές το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Φοίνικα. Οι παράγοντες της Συριανής ομάδας ασχολήθηκαν με διάφορα θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να αρχίσουν να “τρέχουν” αυτά που αποτελούν πρώτες προτεραιότητες αυτή την εποχή.

Η σημαντικότερη απόφαση που λήφθηκε είχε να κάνει με το αν θα συμμετάσχει ή όχι η ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν (2013-2014), για την ακρίβεια στο Challenge Cup όπου εξασφάλισε ένα εισιτήριο μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στα πλέι-οφ της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013. Μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση, αποφασίστηκε να δηλώσει τελικά συμμετοχή ο Φοίνικας. Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV) για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι πολύ αυστηρά και δεν υπήρχε χρόνος για να ληφθεί αυτή η απόφαση στο μέλλον.

Απαραίτητες οι βελτιώσεις στο γήπεδο

Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν σημαίνει ότι θα δούμε σίγουρα την ομάδα του Φοίνικα να αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση για τρίτη φορά στην ιστορία της. Η ευρωπαϊκή προοπτική για το “Πειρατικό” τη νέα σεζόν… περνά από το γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να πραγματοποιηθούν κάποιες βελτιώσεις στο γήπεδο, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η CEV και υπάρχει ο κίνδυνος η Β’ αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου να μην λάβει τη σχετική αδειοδότηση, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποβληθεί.

Ανεξάρτητα από το θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής πάντως, η διοίκηση έχει ρίξει το βάρος στο θέμα του γηπέδου γιατί κάποιες βελτιώσεις κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου και την καλύτερη εξυπηρέτηση της ομάδας τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις. Όλα τα υπόλοιπα θέματα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και το βάρος έχει πέσει εκεί, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Ήδη, η διοίκηση είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΣ) Γιάννη Κεράνη για το θέμα αυτό πριν από το Πάσχα, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κι άλλες με τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια). Αν υπάρξει ανταπόκριση και προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις απαραίτητες εργασίες, ο Φοίνικας θα πάρει μέρος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ αν δεν γίνει κάτι στο θέμα του γηπέδου, τότε δύσκολα οι Συριανοί θα πάρουν μέρος.

Ετικέτες: