Ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ Γιάννης Κεράνης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για τη συνάντηση που υπήρξε με τον Φοίνικα, για το στάδιο των Πευκακίων και το μπιτς βόλεϊ

Θέματα που... “καίνε”

Η Β' κλειστή αίθουσα του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θέλει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, ώστε να καταφέρει να πάρει το “πράσινο” φως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Βόλεϊ και ο Φοίνικα να μπορέσει να πάρει μέρος στο Challenge Cup. Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί ήδη μια συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου του Φοίνικα, με τον πρόεδρο του ΟΠΑΣ Γιάννη Κεράνη.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ έδειξε πως κατανοεί τα προβλήματα του Φοίνικα και γι' αυτό σε όσα μπορούσε να δώσει άμεση απάντηση το έκανε. Δηλαδή, θα παραχωρήσει μια αίθουσα στον Φοίνικα, ώστε να μπορεί ο τεχνικός της ομάδας να μιλήσει στους παίκτες του, αλλά και να γίνει βίντεο – ανάλυση, πριν από κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια είναι το πρώτο σκέλος του προβλήματος και το πιο εύκολο, καθώς στα σημαντικά θέματα, θα πρέπει να συνδράμει και ο Δήμος, αφού όπως είπε και ο κ. Κεράνης, ο ΟΠΑΣ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει τα έργα που χρειάζονται. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει μία δεύτερη συνάντηση, όπου εκεί το παρών θα δώσει και ο Δήμος με την Περιφέρεια, ώστε να βρεθεί ο τρόπο και η χρηματοδότηση να γίνουν αυτά τα έργα.

Θα πρέπει όμως, ότι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα, καθώς ο χρόνος που κυλά είναι πολύτιμος. Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν όσο τον δυνατόν συντομότερα γίνεται, ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμη ένα θέμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω – πάνω στην ατζέντα των συζητήσεων είναι το τι γίνεται με το ανοικτό γυμναστήριο των Πευκακίων. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε παρομοιάσει το στάδιο των Πευκακίων, “Σαν το γεφύρι της Άρτας” και όπως φαίνεται δεν απέχουμε και πολύ από την πραγματικότητα, αφού ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και δεν προχωρά το θέμα αυτό. Βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μελέτης – αλήθεια ποια σε αριθμό μελέτη είναι αυτή; – και κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσουν οι βελτιωτικές κινήσεις. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εντάξει στο Τεχνικός της Πρόγραμμα τα 70.000 ευρώ της χρηματοδότησης, όμως το έργο δεν προχωρά.

“Χρειάζονται χρήματα για διεξαχθούν οι εργασίες”

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου Γιάννης Κεράνης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, για τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Φοίνικα, αλλά και τα θέματα που του ετέθησαν. Ακόμη, ερωτήθηκε και απάντησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ για τα Πευκάκια.

Για την συνάντηση με τον Φοίνικα o κ. Κεράνης είπε:

“Πράγματι, πριν από τρεις εβδομάδες περίπου είχαμε μια συνάντηση στη Δημοτική βιβλιοθήκη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοίνικα, όπου το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παλιόπορτας, αλλά και ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Φοίνικα, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου. Επίσης συζητήσαμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στη λειτουργία της, κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε πάνω σ' αυτά τα προβλήματα. Το πρώτο θέμα που μου τέθηκε ήταν ότι δεν υπάρχει ένας χώρος, που να μπορεί ο προπονητής να δείξει κάποιο βίντεο, αλλά και να μιλήσει στους παίκτες του. Επίσης, ότι δεν έχουν δύο ντουλάπες δικές τους που να μπορούν να αποθηκεύουν κάποια πράγματα. Αυτό είναι πολύ εύκολο να λυθεί με την παραχώρηση μιας αίθουσας, προς χρήση από την ομάδα του Φοίνικα. Οπότε, θεωρούμε ότι το θέμα αυτό έχει λυθεί. Από εκεί και πέρα το δεύτερο και μεγαλύτερο θέμα είναι κάποιες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο, ώστε να πάρει κάποιες πιστοποιήσεις για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπως μου είπαν, πρέπει να μεγαλώσει σε πλάτος το γήπεδο (περίπου δύο μέτρα), αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθεί ή να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι από την εξέδρα. Μιλάμε ακόμη για κάποιες επεμβάσεις, μεταφοράς του κυλικείου από το σημείο που βρίσκεται τώρα, σε κάποιο άλλο μέρος, ώστε να είναι και πιο εύχρηστο, αλλά και να εκμεταλλευτούμε το χώρο και να μεγαλώσει η χωρητικότητα του γηπέδου. Σε πρώτη φάση δεν είμαστε αρνητική σε οποιαδήποτε επέμβαση και δεν υπάρχει και λόγος να είμαστε. Σ' αυτό βέβαια, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί δεν πρέπει να επέμβουμε σε τέτοιο βαθμό, που να ρισκάρουμε την καταλληλότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή, σαν αθλητικό κέντρο, σαν γήπεδο. Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν διαθέτει στις υπηρεσίες του κάποιον μηχανικό, κάποιον μηχανολόγο, ώστε να μπορούμε να δώσουμε άμεση λύση ή απάντηση, αλλά και τα οικονομικά μας δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αυτή την τροποποίηση. Αυτό που δεσμεύτηκα εγώ σαν πρόεδρος του ΟΠΑΣ και βρήκα και σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., είναι να έρθουμε σε μία επαφή με την τεχνική ηγεσία του Δήμου, με τον ίδιο τον Δήμαρχο και να καλέσουμε ακόμη τον εκπρόσωπο Αθλητισμού Πολιτισμού της Περιφέρειας Δημήτρη Γρυπάρη, αλλά και τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη τον Γιώργο Πουσσαίο, δηλαδή, να κάνουμε μια συνάντηση μεταξύ των φορέων, ώστε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, για το τι μπορούμε να κάνουμε. Το βασικό είναι, να υπάρχουν τα χρήματα για να μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση που οργανώνουμε αυτή τη συνάντηση, ώστε να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα”.

* Έχετε μιλήσει με τον Δήμαρχο γι' αυτό το θέμα;

“Εγώ δεν μπορώ να λειτουργώ μόνος μου και μεμονωμένα. Περίμενα να μου έρθει το έγγραφο από την πλευρά του Φοίνικα, γιατί αυτό απευθύνεται κυρίως στον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης. Από την πλευρά μας το έχουμε συζητήσει και έχουμε αποφασίσει ομόφωνα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Φοίνικα και είμαστε θετικοί, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Πρέπει πρώτα να βρούμε τα χρήματα και δεύτερον ότι δεν θα ρισκάρουμε την καταλληλότητα του γηπέδου”.

“Με το που δοθεί η χρηματοδότηση από την πλευρά του Δήμου, φαντάζομαι πως θα ξεκινήσουν και τα έργα”

* Ακόμη ένα θέμα που καίει τόσο εσάς σαν ΟΠΑΣ όσο και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης είναι το ανοικτό γυμναστήριο των Πευκακίων, αφού όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει έχουν πέσει στο κενό. Θα ήθελα κ. Κεράνη να μου πείτε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ως προς την αποκατάσταση του.

“Οι επεμβάσεις που θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, είναι δύο ειδών. Είναι επεμβάσεις που θα κάνει ο ΟΠΑΣ, τις οποίες έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τις κάνουμε, όπου θα είναι μιρκοεπεμβάσεις, κυρίως αισθητικής. Θα φτιάξουμε δηλαδή, δύο παλιές πόρτες, τα κάγκελα και οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το γήπεδο. Όπως θα έχετε δει στον προϋπολογισμό του ΟΠΑΣ υπάρχει ειδικός κωδικός, μόνο για επεμβάσεις στο στάδιο των Πευκακίων. Από εκεί και πέρα, το δεύτερος είδος επέμβασης είναι το ταρτάν, το οποίο έχουμε πει ότι θα μπει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό φεύγει από τα στενά πλαίσια του ΟΠΑΣ και πηγαίνουμε στην προγραμματική σύμβαση που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να δώσουν από 50%, δηλαδή, 70.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του ταρτάν. Έχω πληροφορίες ότι από πλευράς Περιφέρειας τα χρήματα βρίσκονται μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα και είναι θέμα πλέον του Δήμου. Πρέπει δηλαδή να βάλει κι ο Δήμος από την πλευρά του τα χρήματα ώστε να ξεκινήσει το έργο. Αυτό το έργο δεν ελέγχεται 100% από τον ΟΠΑΣ, είναι θέμα τεχνικής υπηρεσίας και χρηματοδότησης Δήμου, Περιφέρειας. Σαν πρόεδρος του ΟΠΑΣ, έχω ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, να παρακολουθώ την εξέλιξη της σύμβασης και των εργασιών εκ μέρους του Δήμου. Οπότε, με το που δοθεί η χρηματοδότηση από την πλευρά του Δήμου, φαντάζομαι πως θα ξεκινήσουν και τα έργα”.

* Είναι γνωστό ότι στη Σύρο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και συγκεκριμένα στην πλατεία Μιαούλη. Θα ήθελα να μου πείτε για τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου, ώστε να έχει επιτυχία αυτή η διοργάνωση.

“Σκοπός πάντα του Δήμου, αλλά και της Περιφέρειας είναι να γίνονται διοργανώσεις που και θα διαφημίζουν και θα προβάλουν τη Σύρο. Πιστεύω ότι τα οφέλη απ' αυτή τη διοργάνωση είναι πολλά για όλους μας. Έτσι, ο ΟΠΑΣ, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η ΕΟΠΕ, είμαστε οι τέσσερις συνδιοργανωτές του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Ανέφερα ξεχωριστά τον καθένα, γιατί ο κάθε ένας θα αναλάβει διάφορες δαπάνες. Η τελική φάση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη, όπου θα μεταφέρουμε εξέδρες και πολλά κυβικά άμμο. Συνηθίζεται, αυτές οι εκδηλώσεις να γίνονται σε μεγάλες πλατείες με νεοκλασικά κτήρια. Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλης έχουν γίνει τέτοιου είδους αγώνες. Πιστεύω ότι η πλατεία είναι ο ιδανικός χώρος, καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο. Τα σκαλάκια του δημαρχείου θα χρησιμοποιηθούν σαν εξέδρα και θα γίνει στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή 21 με 24 Ιουνίου. Ευελπιστούμε ότι θα έρθουν στη Σύρο οι καλύτεροι αθλητές του μπιτς βόλεϊ, ώστε να προσφέρουν πλούσιο θέμα και μεγάλες συγκινήσεις στους θεατές. Ακόμη, μέρος στους αγώνες θα πάρουν κι αθλητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Τα προκριματικά θα τα φιλοξενήσει πιθανόν το γήπεδο βόλεϊ που υπάρχει στην παραλία του Γαλησσά και η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που θα τονώσει το νησί μας, αλλά και θα το προβάλει”.

Ετικέτες: