Ο εκπρόσωπος του Φοίνικα στην ΕΣΑΠ, Γιώργος Λεονταρίτης επανεκλέγει για τρίτη συνεχή χρονιά πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Volleyleague

“Δουλέψαμε σωστά και σκληρά”

Ο Γιώργος Λεονταρίτης επανεκλέχθηκε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, για τρίτη συνεχή φορά Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Volleyleague. Η μεγάλη επιτυχία του εκπροσώπου του Φοίνικα στην Λίγκα δεν ήταν η επανεκλογή του, αλλά η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε για να παραμείνει στη θέση που κατείχε τα προηγούμενα δύο έτη.

Ο κ. Λεονταρίτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ' αυτήν την απόφαση, γιατί όπως είπε αξιολογήθηκε θετικά από την ΕΣΑΠ, η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από τον ίδιο, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η απόφαση των συναδέλφων μου στο επαγγελματικό βόλεϊ, να με επιλέξουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος. Θέλω να πω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έγινε από όλα τα μέλη της επιτροπής. Αυτό το είδαμε και στο περσινό πρωτάθλημα που διεξήχθη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης, θέλω να τονίσω πως αυτή η τιμή στο πρόσωπό μου αντανακλά και στην ομάδα του Φοίνικα, αλλά και στο νησί μας. Διότι, εγώ εκπροσωπώ τον Φοίνικα στην Volleyleague και πλέον αυτό το σωματείο έχει καταφέρει να καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το Ελληνικό βόλεϊ”, αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος της Volleyleague.

Ο κ. Λεονταρίτης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως περιμένει να είναι το φετινό πρωτάθλημα.

“Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, το Ελληνικό Βόλεϊ κατόρθωσε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια του, αλλά είμαι βέβαιος ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Υπάρχουν ήδη πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, βεβαίως φαβορί είναι ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους. Επίσης υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι που θα διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις κάποιον τίτλο την φετινή χρονιά. Ακόμη, οι ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν αναβαθμίσει το ρόστερ τους και θα δούμε ότι κι αυτοί οι σύλλογοι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πιο ποιοτικό από το περσινό πρωτάθλημα”.

“Θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”

Για το ποιες ομάδες να περιμένει να ξεχωρίσουν στη φετινή διοργάνωση ο Συριανός εκπρόσωπος του Φοίνικα είπε: “Πολλές ομάδες θα είναι αυτές που θα κάνουν καλό πρωτάθλημα. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε και κάποια ομάδα που δεν την υπολογίζει αυτή τη στιγμή κανείς, καθώς πάντα υπάρχουν οι εκπλήξεις. Σίγουρα ο Φοίνικας θα είναι μία από τις ομάδες που θα είναι ψηλά και θα διεκδικήσει με αξιώσεις κάποιον τίτλο, ο Ολυμπιακός έκανε δύο πολύ σημαντικές κινήσεις, αλλά και ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άλλαξε το ρόστερ και αναμένεται πολύ ενισχυμένη στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης, ο Παμβοχαϊκός έχει αποκτήσει έναν πολύ καλό διαγώνιο και αναμένεται να είναι δυνατός φέτος. Επίσης, όλες οι ομάδες έχουν κάνει καλές μεταγραφές. Επαναλαμβάνω και λέω ότι φέτος θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο για καμιά ομάδα να περάσει από την αντίπαλη έδρα”.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ υπήρχαν και κάποιες αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος με τις πιο βασικές να είναι η αλλαγή του απευθείας υποβιβασμού. Αν οι ομάδες που βρίσκονται στις 11η και 12η θέση έχουν μικρή διαφορά τότε δεν θα υπάρχει απευθείας υποβιβασμός, αλλά οι ομάδες που θα πέσουν στην Α2, θα βγαίνουν από τη διαδικασία των play out.

Για τις αλλαγές που υπήρξαν στην προκήρυξη ο κ. Λεονταρίτης είπε: “Η σημαντικότερη αλλαγή που είχαμε την φετινή χρονιά στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι η αλλαγή του απευθείας υποβιβασμού. Δηλαδή η ομάδα που θα βρίσκεται στη 12η θέση δεν θα υποβιβάζεται απευθείας στην Α2, αλλά θα της δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει σε ένα μίνι τουρνουά μαζί με τις ομάδες που θα βρίσκονται από την 9η θέση και κάτω, την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό όμως για να συμβεί θα πρέπει η διαφορά μεταξύ της 11ης και της 12ης θέσης να είναι μικρότερη από επτά βαθμούς. Αν είναι μεγαλύτερη τότε θα πάρει το εισιτήριο του απευθείας υποβιβασμού. Το γεγονός αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα, καθώς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια. Έτσι, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη έως και την τελευταία θέση. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλες οι ομάδες θα διεκδικούν κάτι”.

“Οφείλουμε να αναπληρώσουμε αυτά τα χρήματα”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος αναφέρθηκε και στη μειωμένη χορηγία από πλευράς ΟΠΑΠ. “Είναι τεράστια η απώλεια από την περικοπή της χορηγίας από την πλευρά του ΟΠΑΠ, αλλά θα πρέπει όλοι όσοι είμαστε στη Λίγκα να ψάξουμε και να βρούμε τρόπους να αντικαταστήσουμε αυτό το ποσό. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μία εποχή που οι χορηγίες έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά οφείλουμε να αναπληρώσουμε αυτά τα χρήματα και να τα αποδώσουμε στις ομάδες. Από την πλευρά τους οι ομάδες θα πρέπει να κινούνται με έναν διαφορετικό μοντέλο από ότι τα προηγούμενα χρόνια, για να μπορέσει το Ελληνικό βόλεϊ να σταθεί και να έχει την καλή εικόνα που είχε μέχρι σήμερα”.

Τέλος, ο Συριανός παράγοντας αναφέρθηκε και στη Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. “Αν και πρέπει να αφιερώσουμε μεγαλύτερο χρόνο σ' αυτό το θέμα, ώστε να αναφερθούμε στα προβλήματα που παρουσιάζει το γήπεδο της Σύρου, επιγραμματικά θα αναφέρω ότι παρά τις μικρές εκτάσεως εργασίες που έγιναν, το γήπεδο δεν πληρεί ακόμη τις προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Επίσης, παρουσιάζει ελλείψεις ακόμη και για το Ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να ελπίζω ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, όλα αυτά θα έχουν βελτιωθεί.

Με ΑΕΚ το Σαββατοκύριακο ο Φοίνικας

Μετά τον Παναθηναϊκό στη Σύρο θα έρθει το Σαββατοκύριακο για δύο φιλικά παιχνίδια με την ομάδα του Φοίνικα και η ΑΕΚ. Έτσι, το πρώτο φιλικό θα γίνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης στις 19:00 και το δεύτερο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης στις 12:00.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει ακόμα καλύτερα την ομάδα του και να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές απέναντι σ' έναν αντίπαλο που αν και νεοφώτιστος, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, αφού έχει πραγματοποιήσει σημαντικές μεταγραφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα φετινά φιλικά του “πειρατικού” έφτασαν αισίως τα οκτώ, καθώς σήμερα (21:00, κλειστό Κυψέλης) διεξάγεται το τρίτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ενώ την επόμενη εβδομάδα (27-29 Σεπτεμβρίου) ακολουθεί η τελική… πρόβα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων με την διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Πετοσφαίρισης Νοτίου Αιγαίου στο οποίο θα συμμετάσχουν σπουδαίοι σύλλογοι από το εξωτερικό.

Ετικέτες: