“Ένα βήμα, στο παρελθόν....”

Της Μ.Καζαντζάκη, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με το συνδυασμό "Η Σύρος που αξίζουμε"

Ένα μήνα πριν τις εκλογές, παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια του εκλογικού “μορφώματος” που δημιούργησε η συνεργασία Δεκαβάλλα – Πάπιτση και σερβίρεται ως νέος συνδυασμός υπό τον Αντρέα Γιαλόγλου, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σε όλα τα επίπεδα του δημοτικού γίγνεσθαι.

Φυσικά ναυαρχίδα του “πολιτικού φιάσκου” είναι η οικονομική διαχείριση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον οποίο ο κ. Δεκαβάλλας επί μακρόν χρονικό διάστημα, αυτοπρόβαλε ως πλεονασματικό.

Η Δημοτική Αρχή, καμάρωνε για τα κατορθώματά της και για τη χρηστή οικονομική της Διοίκηση. Αρκετές φορές ακούγαμε την παράταξη του κ .Πάπιτση να μιλάει για “πορεία προς την ξέρα” και για αδιαφανή οικονομική διαχείριση. Σήμερα όλοι προσπαθούν, εντέχνως, να κρύψουν το γεγονός ότι, μετά από μια ατέλειωτη σειρά εσφαλμένων πολιτικών επιλογών, πολλές από τις οποίες (ιδιαίτερα οι πρόσφατες- προεκλογικές) είχαν τη συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης, έφτασαν στο σημείο να μπει ο Δήμος στον κίνδυνο της επιτήρησης από το Οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ

Πολλές φορές στο παρελθόν σφύριζε αδιάφορα η Δημοτική Αρχή , όταν ακούγονταν ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν πάνε καλά, προσπαθούσε να γεμίσει ενοχές όσους ζητούσαν διορθώσεις προσπαθώντας να κρύψει την αλήθεια από τους Δημότες, και προς Θεού να μην έρθουν στο φως τα λάθη και η κακή της οικονομική διαχείριση!

Ελπίζουμε, για το καλό όλων, να μην επιβεβαιωθούν και οι υπόλοιπες διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις για τα οικονομικά του Δήμου μας, γιατί τότε η εικόνα των οικονομικών του Δήμου που εσκεμμένα εμφανίζει η Δημοτική Αρχή και η συνέχεια της θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Έφτασαν στο σημείο να κατάσχουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών, χωρίς προειδοποίηση, και αφαιρώντας τους το δικαίωμα να πληρώσουν τις οφειλές τους χωρίς προσαυξήσεις, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Τόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων. Και ο πλέον καλοπροαίρετος,

δεν θα μπορούσε παρά να σκεφτεί ότι, είτε τα ταμεία του Δήμου είναι άδεια, είτε κάποιοι ψάχνουν χρήματα για να διαφημιστούν εμμέσως, προεκλογικά.

Μικροέργα, αναθέσεις, αλόγιστες δαπάνες προεκλογικού χαρακτήρα και ενέργειες που θυμίζουν έντονα εκλογές της δεκαετίας του '80, είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούν αυτοί που ευαγγελίζονται ότι θέλουν να πάνε την “Σύρο ένα βήμα μπροστά”.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψηφοθηρικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και της συνέχειας της, τα οποία βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας. Έρχονται την τελευταία στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο αναμορφώσεις του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα. Έναν προϋπολογισμό που ψήφισε το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα υποχρεωθεί να ολοκληρώσει από τον Σεπτέμβρη, μία νέα Δημοτική Αρχή.

 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ζητάμε επιτακτικά από τους ανθρώπους που μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν στα χέρια τους την οικονομική πολιτική του Δήμου για το 2014, να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα προς όφελος της Συριανής Κοινωνίας.

Ο Δήμος και η Σύρος δεν αντέχουν άλλα “λάθη.”