Ο Δ. Μπάιλας στη συνάντηση των Γραμματέων του ΠΑΣΟΚ

"Αναγκαία η εθνική συνεννόηση"

  • Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2016 - 22:10

"Έχομε την δική μας αυτόνομη πολιτική πορεία και ούτε θα δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που πεθαίνει το φιλί της ζωής, ούτε θα γίνουμε δεκανίκι για την επιστροφή της ΔΕΞΙΑΣ"!
Με αυτή την φράση τελείωσε την καταλυτική παρέμβασή της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φώφη Γεννηματά  στην συνάντηση των Γραμματέων του ΠΑΣΟΚ, που έγινε το Σάββατο 12/11/2006 στην Αθήνα, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Μπάιλας ως Περιφερειακός εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Θέση ξεκάθαρη που δεν αφήνει περιθώρια για άλλα σενάρια, και την οποία χειροκρότησαν όρθιοι όλοι οι παραβρισκόμενοι.
Τονίστηκε ότι, όλες οι οργανώσεις πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες για εκλογές, και ότι πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία, που δεν γνωρίζει, και να τους πούμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια κάποιες αλήθειες. Δηλαδή ότι:
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που παρέλαβε μια διχασμένη Ελλάδα ένωσε  τους Έλληνες και κατοχύρωσε την  Εθνική συμφιλίωση, την Δημοκρατία και την ισότητα.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που επέβαλε αξιοκρατικούς κανόνες για τις προσλήψεις στο Δημόσιο καταργώντας το ΡΥΣΦΕΤΙ. [ΑΣΕΠ]
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που Δημιούργησε και στήριξε το ΕΣΥ, τους ισχυρούς Δήμους και την Αποκέντρωση.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που είχε μειώσει την ανεργία και  μόνο επί των ημερών του οι Έλληνες είδαν χρήματα στη τσέπη τους.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έβαλε την χώρα στην Ε.Ε., εξασφαλίζοντας έτσι τα σύνορά της ως Ευρωπαϊκά Σύνορα και καθιέρωσε ένα ισχυρό νόμισμα.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που με τα χιλιάδες έργα που κατασκεύασε άλλαξε την όψη της χώρας και την διατηρούσε  σε Ανάπτυξη.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που για πρώτη φορά μίλησε με ειλικρίνεια στο λαό, αλλά μη μπορώντας να αντιμετωπίσει το Λαϊκισμό και την Δημαγωγία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάστηκε για χάρι της Πατρίδας.
Το ΠΑΣΟΚ είναι  εκείνο, τώρα που όλοι ξεσκεπάστηκαν γιατί  απεδείχθη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός που εκείνο χάραξε, προσπαθεί να επιβάλει την Εθνική Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Αναγνωρίζει ότι, υπήρξαν κάποιοι που κατά την ιστορική του διαδρομή έφυγαν από την πορεία τους, πρόδωσαν το Κίνημα και έγιναν αιτία το ΠΑΣΟΚ να απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα  που είχε από τότε που ξεκίνησε. Τέτοιοι βέβαια υπάρχουν πολλοί σε όλα τα Κόμματα αλλά τους σκεπάζουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν τους σκέπασε, και έτσι,  είτε τιμωρήθηκαν είτε εξοστρακίστηκαν σε άλλα κόμματα. Μια στάση που η Πρόεδρος του είναι αποφασισμένη να την συνεχίσει αν χρειαστεί, ώστε ο Κεντροαριστερός  χώρος να αποκτήσει και πάλι το Πολιτικό και το Ηθικό πλεονέκτημα, και ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ να τους σύρει όλους στην αναγκαία Εθνική Συνεννόηση.
Γιατί άλλος Δρόμος και Άλλη λύση για την σωτηρία της Χώρας δεν υπάρχει.