Κάτι πήγε στραβά στην παραλία της Ερμούπολης

Η Σύρος είναι ένα νησί, το οποίο πάντα βρίσκει τον τρόπο να εντυπωσιάζει, να ξαφνιάζει και συνεπώς να ξεχωρίζει. Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη διαγράμμιση επί του παραλιακού δρόμου της Ερμούπολης, κατά μήκος των επιχειρήσεων. 

Λίγο ο υπερβάλλων ζήλος, λίγο η πίεση της ημέρας, λίγο το μαύρο χρώμα το οποίο παραπλανεί το μάτι και ο “άσπρος σίφουνας” τα θέρισε όλα στο πέρασμά του, οδόστρωμα, χαλάκια, φρεάτια. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες της “Κοινής Γνώμης” η διαγράμμιση στην αριστερή πλευρά του δρόμου, έμπροσθεν των καταστημάτων δεν επηρεάστηκε διόλου από την παρουσία κάποιων “ασήμαντων” - όπως αποδείχθηκε – εμποδίων που συνάντησε μπροστά της, αντίθετα συνεχίστηκε κανονικότατα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μαύρο χαλάκι της φωτογραφίας, το οποίο μετά το πέρασμα της άσπρης μπογιάς επάνω του, φαντάζει αυτόνομο κομμάτι δρόμου. Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι η πλάγια λωρίδα του χαλιού, το οποίο δεν βρισκόταν σε ίσια θέση κατά την πραγματοποίηση της διαγράμμισης, αλλά το γεγονός ότι από δω και στο εξής, το χαλί θα πρέπει να γίνει ένα με το οδόστρωμα, δεδομένου πως αν απομακρυνθεί από το σημείο αυτό, διακόπτεται και η διαγράμμιση.

Μέσα από τέτοιες ευρηματικές μεθόδους, το νησί αποδεικνύει ότι έχει φαντασία και τον τρόπο για να μη βαριέται ποτέ ούτε ο κάτοικος, αλλά ούτε και ο επισκέπτης.