Καλωσόρισμα του 2015 για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης παρουσία Υπ. Εργασίας

Με ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και τη δημιουργική πορεία του τόπου διανθίστηκε η εκδήλωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, του Σεβ. Επισκόπου των Καθολικών, π. Πέτρου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη καθώς επίσης και μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των δημοτικών υπαλλήλων και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός απηύθυνε το μήνυμά του προς όλους, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του Δήμου για την μέχρι τώρα θετική συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή.

Αναφορικά με την τετράμηνη παρουσία της νέας Δημοτικής Αρχής στο τιμόνι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο δήμαρχος εστίασε την ομιλία του στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, μιλώντας για τις κοινωνικές και προνοιακές δομές αλλά και τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη οργάνωση αυτών, για τη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου σε ένα σημαντικό πρόγραμμα που αφορά στην πρόληψη και προαγωγή υγείας των δημοτών, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος δωρεάν αεροδιακομιδών από τη Σύρο προς Νοσοκομεία της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετούνται περιπτώσεις πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Κάνοντας μνεία στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας για τη συνεργασία, λέγοντάς του πως οι δικαιούχοι θα ανακουφιστούν ως έναν βαθμό, αλλά κρίνονται αναγκαίες κι άλλους είδους παρεμβάσεις.

Ακολούθως, τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δήλωσε κατηγορηματικά πως, ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες, επισημαίνοντας πως, η σκληρή πραγματικότητα της κρίσης, στέλνει το μήνυμα πως μπορούν να γεννηθούν ευκαιρίες.

Το μήνυμά τους απηύθυναν στη συνέχεια, ο Γιώργος Λεονταρίτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Μώτος εκπροσωπώντας την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Άξια αναφοράς υπήρξαν τα μηνύματα των δύο Επισκόπων, με τον κκ. Δωρόθεο Β΄ να εύχεται καλή δύναμη στον κ. Μαραγκό και τη νέα Δημοτική Αρχή προκειμένου να ακολουθήσει ένας χρόνος ευεργετικός για όλους τους ανθρώπους, ενώ και ο Σεβ. π. Πέτρος, τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιούνται έργα αγάπης προς τον πλησίον μας, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από ανθρωπιστική κρίση. 

Στο τέλος της εκδήλωσης "κληρόθηκαν" οι τρεις τυχεροί υπάλληλοι από τον υπουργό Εργασίας και τους δύο Επισκόπους ενώ διενεμήθη και το ημερολόγιο για το 2015. 

Θα ακολουθήσει βίντεο.