Έντονες χιονοπτώσεις, ακόμη μια φορά, στα νησιά των Κυκλάδων

Δεύτερο «κύμα» χιονιά

Για άλλη μια φορά, τα χιόνια κάλυψαν ορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών στις Κυκλάδες, σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο «χτύπημα» της κακοκαιρίας.

Σπάνιο χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι των Κυκλάδων το φαινόμενο των έντονων χιονοπτώσεων, λόγω της θέσης των νησιών, τα οποία ως συνήθως απολαμβάνουν ήπιους χειμώνες. Ακόμη σπανιότερο δε, είναι το φαινόμενο, το οποίο βιώνουν αυτή την περίοδο, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο για περισσότερες από μία φορά στη διάρκεια ενός χειμώνα.

Κατά τις προηγούμενες τρεις ημέρες, ακόμη ένα «κύμα» χιονιά «χτύπησε» τις Κυκλάδες.

Στη Νάξο στα λευκά «ντύθηκαν» τόσο τα ορεινά, όσο και οι περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, έχοντας ως αποτέλεσμα να παγώσουν ακόμη και τα νερά στις Πρίνες, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Χιονισμένο το τοπίο και στην Τήνο, χωρίς όμως να σημειώνεται κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Στην Άνδρο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, δύο χωριά, το Απρόβατο και ο Πιτροφός να αποκλειστούν. 

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων η χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Το μεσημέρι η θερμοκρασία παρουσίασε άνοδο, λιώνοντας, έτσι, το λιγοστό χιόνι, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Αργά το βράδυ, όμως, το φαινόμενο επέστρεψε εντονότερα, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, να το «στρώσει», τόσο στο κέντρο της Ερμούπολης, μέχρι το Νησάκι, όσο και στα χωριά.

Ευτυχώς αυτή τα φορά, η επέλαση του χιονιά παρήλθε σύντομα, χωρίς να δημιουργήσει έντονα προβλήματα.

<

Ετικέτες: