Μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Κοινής Γνώμης

Μοναδικές και σπάνιες εικόνες της έκλειψης ηλίου στη Σύρο

  • Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2015 - 12:43

Το απαράμιλλης κι εντυπωσιακής ομορφιάς φαινόμενο της έκλειψης ηλίου έγινε μερικώς ορατό και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως και στη Σύρο παρά τη συννεφιά, σήμερα, με τη Σελήνη να παρεμβάλλεται ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο μετατρέποντας τη μέρα σχεδόν σε νύχτα.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης δεν είναι σπάνιο καθώς συμβαίνει σχεδόν κάθε έτος, ωστόσο το αξιοσημείωτο γεγονός έγκειται στο ότι είναι ορατό μερικώς από λίγες περιοχές του πλανήτη ενώ η παρατήρηση της ολικής έκλειψης – σε έναν συγκεκριμένο τόπο – καταγράφεται κάθε 360 έτη.

Τις μοναδικές εικόνες από την μερικώς ορατή έκλειψη ηλίου αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της Κοινής Γνώμης, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Η σημερινή ηλιακή έκλειψη είναι ολική μόνο σε μία μικρή ζώνη του πλανήτη μας και ειδικότερα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, η οποία περιλαμβάνει μόνον τις νήσους Φαρόες ως κατοικημένη περιοχή με 50.000 κατοίκους. 

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες για την Κοινή Γνώμη ελήφθησαν από τον Ιωσήφ Βακόνδιο, στέλεχος της επιχείρησης και λάτρη της φωτογραφίας. 

Ετικέτες: