Στο Εφετείο Αιγαίου η υπόθεση της απεργίας των εργαζομένων του Νεωρίου

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφανθεί το Εφετείο Αιγαίου αναφορικά με την έφεση που άσκησε η διοίκηση του Νεωρίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τον αγώνα των εργαζομένων του ναυπηγείου και την απεργιακή κινητοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της διοίκησης δια του δικηγόρου της είχε ζητήσει να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, με το Πρωτοδικείο να απορρίπτει τους ισχυρισμούς της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, ασκώντας έφεση κατά της εν λόγω απόφασης, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συζήτηση της υπόθεσης, με τη νομική εκπρόσωπο του Εργοστασιακού Σωματείου, Μαρία Καζαντζάκη να καταθέτει το σύνολο των στοιχείων που στηρίζει το νόμιμο του χαρακτήρα της απεργιακής κινητοποίησης των απλήρωτων εργαζομένων, ενώ υπέρ του Σωματείου τάχθηκε για ακόμη μία φορά και το Εργατικό Κέντρο μέσω της δικηγόρου του, Δώρας Καρτάνου.

Μεταξύ όσων εγγράφων με στοιχεία παρέδωσε στην έδρα η κ. Καζαντζάκη, κατέθεσε και έγγραφα που αποδεικνύουν πως, το Νεώριο κατέβαλε – εν μέσω απεργίας - χρήματα στο ΙΚΑ (οφειλές) ύψους περίπου 400.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά σαφές, πως, υπήρχαν χρήματα για να καταβληθούν στους εργαζομένους.

Πέραν αυτού, προς το Εφετείο Αιγαίου προσκομίστηκε και έγγραφο στο οποίο αποδεικνύεται πως είχε ζητηθεί από τον Εισαγγελέα να προχωρήσει η Αστυνομία στη σύλληψη των εργαζομένων, αίτημα που απερρίφθη με το αιτιολογικό ότι δεν πρόκειται για καταληψίες, αλλά για νόμιμους απεργούς.

Σημειώνεται πως, από την πλευρά του Νεωρίου παρέστη προσκομίζοντας τα δικά του στοιχεία ο δικηγόρος, Αντώνης Ρούσσος.