Ποσειδωνία: Λίγα λόγια, πολλή δράση

  • Κυριακή, 17 Μαΐου, 2015 - 17:14

Το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Η Σοφία της παράδοσης» και του Φυσιολατρικού Συλλόγου Αλιέων Ποσειδωνίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί εθελοντική αποψίλωση χόρτων σε δημοτικούς δρόμους της Ποσειδωνίας.

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, οι φορείς της Ποσειδωνίας ακολούθησαν το παράδειγμα άλλων κοινοτήτων όπως ο Γαλησσάς και απέδειξαν ότι η "αγάπη για τον τόπο μας σημαίνει λίγα λόγια και δράση".

Συγκεκριμένα, οι 16 συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και προέβησαν σεκαθαρισμό στις περιοχές Αμπέλα, Ψαχνό, Βούλγαρη, πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου που βρίσκονται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και στα Άδειατα (στο σημείο που πέρυσι το καλοκαίρι προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά).

Οι εθελοντές που προσέφεραν ακούραστη εργασία για το κοινό καλό ήταν οι: 1) Ρούσσος Μάριος, 2) Μακρυωνίτης Λάκης, 3) Ζαρίκος Μιχάλης, 4) Ιωάννου Θοδωρής, 5) Πρίντεζης Γιώργος του Γεωργίου, 6) Παρασκευάς Παναγιώτης, 7) Πρίντεζης Γιώργος του Αντωνίου και 8) Βακόνδιος Γιάννης (τέως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας).

Οι αιρετοί που συμμετείχαν στην δράση ήταν οι: 1) Αθανασίου Αλέξης (Χωρικός Αντιδήμαρχος Ποσειδωνίας), 2) Βουτσίνος Μάριος (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας), 3) Πρίντεζης Μάρκος (Δημοτικός Σύμβουλος), 4) Βακόνδιος Φραγκίσκος (Δημοτικός Σύμβουλος), 5) Βαρθαλίτης Γιώργος (Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας) και 6) Νταλαχάνης Δημήτρης (Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας).

Πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν οι υπάλληλοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Παλαιολόγος Αντώνης και Γαβριήλ Κώστας.

Σκοπός τέτοιων δράσεων είναι η αφύπνιση υπό λήθαργο συνειδήσεις προσφοράς προς τον τόπο μας, η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής και η προστασία της Ποσειδωνίας από ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ελπίζουμε ότι στην επόμενη προσπάθεια μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα, να βρούμε ακόμη περισσότερους συμπαραστάτες.


Σχόλια

Γιώργος Αντωνίο... Κυρ, 17 Μαΐου. 2015 - 20:32

Μπράβο σε όλους αυτούς που εθελοντικά έκαναν κάτι για τον τόπο τους. Οι πολιτιστικοί φορείς πρέπει να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους για παροχή εθελοντικής εργασίας. Ας μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο. Δήμος είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Εαν ο καθένας μας καθαρίσει το χώρο του, τότε όλη η Σύρος θα είναι καθαρή. Ας καταδικάσουμε όσους λένε: "Ρίχνω στο δρόμο τα σκουπίδια για να έχουν δουλειά οι εργάτες του Δήμου!!!!" ΛΑΘΟΣ Κύριοι! Εγώ πέρισυ καθάρισα το δρόμο μπροστά από το χωράφι μου από τα καλάμια και ορισμένοι με στραβοκοίταζαν.... Προτιμούσαν να πέφτουν πάνω τους παρά να αφιερώσουν 2 ώρες να τα κόψουν! Ας αλλάξουμε, λοιπόν, τη νοοτροπία μας. Και πάλι "ΜΠΡΑΒΟ" στους φορείς της Ποσειδωνίας.