Υπόδειγμα οργανωμένης και καθαρής ακτής η παραλία του Γαλησσά

  • Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2015 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 4 Αυγ. 2015 - 7:40

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην παραλία του Γαλησσά διενεργήθηκε από εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Τον έλεγχο διενήργησε η Ελένη Χατζηβασιλείου, εθελόντρια – επιθεωρήτρια και στέλεχος της ΕΕΠΦ, η οποία συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά Γιάννη Βουτσίνο και τον αντιδήμαρχο Μάριο Βουτσίνο, βρέθηκε στην παραλία του Γαλησσά που είναι και η μοναδική της Σύρου για το 2015 που βραβεύτηκε με «Γαλάζια Σημαία».

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν απολύτως θετικά, μιας και όπως διαπίστωσε η κ. Χατζηβασιλείου, η παραλία του Γαλησσά είναι πλήρως συμμορφωμένη με τα κριτήρια που προβλέπονται από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Μάλιστα, κατά δήλωση της ίδιας, ο Γαλησσάς είναι μία από τις πιο οργανωμένες και καθαρές ακτές των Κυκλάδων. Για το λόγο αυτό απέδωσε τα εύσημα τόσο στους υπεύθυνους του Δήμου, όσο και σε επιχειρηματίες που φροντίζουν για την όσο τα δυνατόν καλύτερη και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους.

Από τα θετικά αποτελέσματα του ελέγχου, ουσιαστικά, διασφαλίζεται η διατήρηση της «Γαλάζιας Σημαίας» στον Γαλησσά και το καλοκαίρι του 2016. Άλλωστε, έχει ειπωθεί δημόσια ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στοχεύει να τονώσει το ενδιαφέρον για το θεσμό της «Γαλάζιας Σημαίας» με σκοπό να πνέουν όσο το δυνατόν περισσότερες το καλοκαίρι του 2016 στις παραλίες του νησιού.