Παγκόσμιος εθελοντικός καθαρισμός ακτών

  • Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2015 - 12:13

Η ΗΕLMEPA, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών  και κατά το διάστημα από 19/9/2015 έως 19/10/2015 που ορίζεται ως «Μήνας Δράσης για το θαλάσσιο Περιβάλλον», συντονίζει πανελλαδικά εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών από απορρίμματα και διάφορα άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Δεδομένου ότι η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από μέρους σας για την διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού λιμένων, λιμενίσκων και χειμάρρων περιοχής ευθύνης σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εθελοντική συμμετοχή πολιτών καθώς και την κινητοποίηση μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ιδιωτικών Φορέων – Σωματείων – Συλλόγων (αλιέων, Ναυταθλητικών, Ιστιοπλοϊκών, Σχολείων, Προσκοπικών, Γονέων και Κηδεμόνων).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής σας αποστέλλουμε συνημμένα απαραίτητες οδηγίες και υλικό της ΗΕLMEPA, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για να δηλώσετε τη δράση σας και να λάβετε χρήσιμες συμβουλές στο τηλ. 210-9343088, e-mail: environment@helmepa.gr.