"Πρωινό για γιγαντες" στις Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω

  • Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2015 - 10:53
  • /   Eνημέρωση: 16 Νοε. 2015 - 15:04

Η γνωστή σεφ και συγγραφέας Μυρσίνη Λαμπράκη μαγείρεψε ενώπιον του επιβατικού κοινού του Superferry II στα 5α Μυκονιάτικα μαγειρέματα εν πλω, στη γραμμή: Ραφήνα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος.

Εκτός από την κ. Λαμπράκη, στην εκδήλωση μαγείρεψε και o αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Βαγγέλης Πελέκης, που κάθε φορά συνοδεύει μαγειρεύοντας και οργανώνοντας τη δράση.Κεράσματα και δοκιμές των προϊόντων, ξινότυρο, τυροβολιά, γιαούρτι, κοπανιστή, λούζα, παξιμάδι, απευθύνθηκαν σε όλους τους ταξιδιώτες.

Οι σεφ παρουσίασαν δύο καινούριες, πρωτότυπες συνταγές έκπληξη με θέμα και πάλι “Πρωινό για γίγαντες” μιας και ήταν ιδιαίτερα δυναμωτικό με χρήση super foods.

Από την πλευρά της η κ. Μυρσίνη Λαμπράκη μαγείρεψε μπαλάκια από μίξη τυροβολιάς, ξινότυρου, κοπανιστής, γιαουρτιού και super foods όπως chia, με topping σιρόπι βύσσινου και συκόμελο, ενώ ο κ. Βαγγέλης Πελέκης έδωσε μία κυκονιάτικη άποψη για γεμιστή ομελέτα με πατέ ελιάς και γέμιση κρεμμυδόπιτας!

Μέσα στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος, η συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ενώ αυτή τη φορά μαγείρεψαν μαζί μας και παιδιά από το κοινό. Η αίσθηση της ενότητας και της προσφοράς ήταν μοναδική. Συνταξιδιώτες μας και το ζεύγος Τσόκλη.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο. Η ΚΔΕΠΠΑΜ καλεί δημόσια, όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190).

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2016 θα γίνει με ορισμένες ημερομηνίες, σε αρκετές ακτοπλοϊκές γραμμές και θα καθοριστούν από πριν. Ο σκοπός δεν θα είναι διαφημιστικός επιχειρήσεων, αλλά η ανάδειξη προϊόντων, καθώς και η τοπική γαστρονομία.

Όλα τα μυκονιάτικα προϊόντα με τα οποία εκτελέστηκαν οι συνταγές, διατίθενται στο κατάστημα του πλοίου.Σύντομα θα ενημερωθείτε για την επόμενη δράση μας.