Αφιέρωμα στην οικιακή τυροκόμηση από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2016 - 15:07

Στην παρουσίαση της οικιακής τυροκόμησης προχωρά η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού της Μυκόνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου:

«Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού με άρωμα και γεύση Μυκόνου στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, η Λέσχη μας προχωρά στην πρώτη της δημόσια φετινή συνάντηση με ένα ακόμα σημαντικό διατροφικό κεφάλαιο: την Τυροκομία.

Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ξεκινάμε το αφιέρωμα στο «πήξιμο» όπως λέμε στο νησί την τυροκόμηση.

Στόχος μας είναι αφού αναφερθούμε στην παραδοσιακή οικιακή τυροκομία της Μυκόνου, να ολοκληρώσουμε το μεγάλο κεφάλαιο των τυριών με παρουσίαση της διαδικασίας για οικιακού τύπου παρασκευή διαφόρων ειδών τυριού και προϊόντων γαλακτοκομίας.

Μαζί μας, στην πρώτη μας φετινή συνάντηση ο Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες και ο Γιώργος Ελ. Συριανός.

Θέμα τους: Το πήξιμο του γάλακτος, η παραγωγή ξινόγαλου, τυροβολιάς και ξινότυρου με τον παραδοσιακό –μη παστεριωμένο τρόπο- της Μυκόνου είτε με φυσική, είτε με βιομηχανοποιημένη πιτυά.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομαδιαίες συναντήσεις μας ο τυροκόμος Θοδωρής Κουκάς και άλλοι φίλοι της Λέσχης με θεματολογία που θα ανακοινώσουμε προσεχώς.

Την Τετάρτη 24.02.16 λοιπόν, με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο, η όμορφη, νόστιμη και δημιουργική παρέα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου και ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γυναικών «Ανωμερίτισσες» θα χαρούν να μοιραστούν με τους φίλους που το επιθυμούν γνώση και εμπειρίες από την διαδικασία μετατροπής του γάλακτος σε τυρί.

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων της τ. Κοινότητας στην Πλατεία Άνω Μεράς και θα αρχίσει στις 5:00 μ.μ.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεράς κ. Ιωάννη Ζουγανέλη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για παραχώρηση της αίθουσας».