Όλη η δόξα, όλη η χάρη στην καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μαθητές, σπουδαστές και Πρόσκοποι της Σύρου προσήλθαν σήμερα το απόγεμα στα εθνικά ηρώα της Ερμούπολης με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Παραμονή της εθνικής επετείου, η οποία εορτάστηκε το πρωί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, τα τμήματα παρέλασαν στο κέντρο της πόλης και χειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, που συγκεντρώθηκαν τόσο στην πλατεία Ηρώων, όσο και στην αναζωογονημένη παραλιακή ζώνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού στον Ξηρόκαμπο. Στη συνέχεια, στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, Διοικητή του Οχυρού “Ρούπελ” κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941, κατατέθηκε στεφάνι από τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου απέτισαν φόρο τιμής στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών. Λίγο πριν τη λήξη της στεφάνωσης, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Πυρπολητή Κανάρη.

Η στεφάνωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης και ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην πλατεία Μιαούλη.


Σχόλια

Πέτρος Αργυριάδης Πέμ, 24 Μαρ. 2016 - 22:04

Και του χρόνου με υγεία και περισσότερα χαμόγελα γιά όλους τους Έλληνες.