Διήμερη επίσκεψη δόκιμων αξιωματικών στην ΑΕΝ Σύρου

  • Σάββατο, 2 Απριλίου, 2016 - 10:31

Εβδομήντα έξι δόκιμοι αξιωματικοί επισκέφθηκαν τη Σύρο πριν από τρεις ημέρες στο πλαίσιο της εκτέλεσης εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΝ Σύρου, “Την  Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 οργανώθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού/Πλοιάρχων Σύρου  παρουσία του κ Λιμενάρχη και Υπολιμενάρχη Σύρου.

Στο πλαίσιο της υποδοχής αυτής ο Διοικητής ΑΕΝ/Σύρου απεύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους νέους δόκιμους Αξ/κους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η σπουδάστρια ΣΤ΄ εξαμήνου Λυδία Αργυροπούλου (πρώτη στη γενική βαθμολογία και Σημαιοφόρος Σχολής) παρουσιάζοντας τη Σχολή Πλοιάρχων Σύρου και την Ναυτική Εκπαίδευση σε αυτήν.

Ομοίως  η σπουδάστρια Δ΄ εξαμήνου Φιλίππα Μαραβέλια ανακοίνωσε την εισήγηση της σχετικά με τη θέση της γυναίκας στα πλοία. Η εν λόγω ανακοίνωση κινήθηκε γύρω από τις δυνατότητες των γυναικών στην υπηρεσία της θάλασσας και των πλοίων και στην ανάγκη να ξεπεραστεί η όποια αντίληψη θέτει την γυναίκα εκτός των πλοίων και του κατά πολλούς ανδρικού αυτού ναυτικού επαγγέλματος.

Επ΄ ευκαιρίας της επισκέψεως αυτής  σύντομο χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο Αναπληρωτής Δ/ντης Σχολής Πλοιάρχων κ. Δούναβης Γεώργιος ομιλώντας για την πορεία της Σχολής από το 1962 έως σήμερα.

Τέλος ο Διευθυντής Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Πλοίαρχος Λ.Σ Ευάγγελος Σιγούρος ένεκα της θερμής φιλοξενίας, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα της Σχολής Δοκίμων Λ.Σ, στον Διοικητή της ΑΕΝ Σύρου, Πλοίαρχο Λ.Σ Νικόλαο Πολέμη”.

Ετικέτες: