Το Συριανό συγκρότημα «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η ομάδα του προγράμματος LIFE Debag, πέρασαν οικολογικό μήνυμα… μετά μουσικής, στην πλατεία της Ερμούπολης

Ενημέρωσαν, ράπαραν, ρίμαραν, σάρωσαν… καθάρισαν

Τις επιπτώσεις, από τη χρήση και απόρριψη της πλαστικής σακούλας μίας χρήσεως στο χερσαίο και κυρίως το θαλάσσιο περιβάλλον, εξήγησαν στο κοινό, το οποίο συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Μιαούλη, ο Γάλλος επικεφαλής του τεχνικού group για τα θαλάσσια προγράμματα στην Ευρώπη, κ. F. Galgani καθώς και η F. Claro, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, επικεφαλής του τεχνικού group για τις θαλάσσιες χελώνες στη Γαλλία.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν από τη σκηνή, ο επικεφαλής του συντονιστή φορέα του προγράμματος, καθηγητής τους τμήματος Γεωλογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Μάριος Βουτσίνος, καθώς και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σύρου, κ. Μάρκος Πρίντεζης, ενώ το «παρών» έδωσαν, ο εκπρόσωπος της τηλεοπτικής καμπάνιας του προγράμματος, κ. Νίκος Παπαδάκης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Τη σκυτάλη από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες, πήρε το Συριανό συγκρότημα ΝΤΠ, που με τις ρίμες τους, επικοινώνησαν σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη, με σύμμαχο το κέφι, το γέλιο και τα τραγούδια τους, το περιβαλλοντικό μήνυμα της εκστρατείας του προγράμματος.