Εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου Ταλάντων – Φοίνικα έχουν περιορίσει το πλάτος του οδοστρώματος

Αυξημένα αντανακλαστικά

Τα μάτια τους δεκατέσσερα... πρέπει να έχουν οι οδηγοί δικύκλων και οχημάτων που διέρχονται από το πρώτο τμήμα του επαρχιακού δρόμου Ταλάντων – Φοίνικα (θέση Μεσαριά), καθώς εργασίες από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο περιθώριο του οδοστρώματος, έχουν περιορίσει το πλάτος του δρόμου εξαιτίας της ύπαρξης προστατευτικού πλέγματος.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες ανοίγματος του οδοστρώματος, κατά πάσα πιθανότητα για την υπογειοποίηση καλωδίων, με αποτέλεσμα να έπρεπε να “επουλωθεί” το οδόστρωμα κατόπιν της ολοκλήρωσής τους, για να μπορέσει να δοθεί απρόσκοπτα στη διάθεση των οδηγών.

Οι εν λόγω εργασίες και ειδικότερα τα πλέγματα επάνω στις σιδερένιες βάσεις που έχουν αιχμηρά τελειώματα, γεννούν την ανάγκη αυξημένων αντανακλαστικών εκ μέρους των οδηγών, προκειμένου να μην προκληθεί ατύχημα. Τόσο το περιορισμένο πλάτος του οδοστρώματος, όσο και η κλίση που έχουν πάρει οι σιδερένιες βάσεις προς τον δρόμο, καθώς όμως και το κατεστραμμένο – σε ορισμένα σημεία - πλέγμα, που “ανεμίζει” στο χώρο κίνησης των οχημάτων και δικύκλων, προειδοποιούν τους διερχόμενους, προκειμένου να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να μην αναπτύσσουν ταχύτητα.

Πάντως, θα ήταν χρήσιμο έως ότου αφαιρεθούν τα πλέγματα, οι υπεύθυνοι να προβούν στον έλεγχο των σιδερένιων βάσεων και στην επαναφορά των πλεγμάτων στη θέση τους, προκειμένου η διέλευση κυρίως μηχανών κατά τις βραδινές ώρες να πραγματοποιείται με ασφάλεια.