Απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα των κάδων απορριμάτων και των θέσεων αυτών σε μέσω καλοκαιρινής περιόδου και δεδομένων των “θερμών” ημερών

Υπολείμματα... δυσοσμίας και κακής εικόνας

Παρά την αυξημένη μέριμνα για την καθαριότητα αρκετών κάδων και των θέσεων που αυτοί είναι τοποθετημένοι τόσο στην πόλη, όσο και σε ευρύτερες συνοικίες αυτής, ωστόσο, καταγράφεται έντονη η δυσοσμία και η κακή εικόνα τους σε αρκετά κεντρικά σημεία, εξαιτίας διάφορων υπολειμμάτων των απορριμμάτων.

Επιφάνειες λερωμένες, αλλά και χειρολαβές βρώμικες, καθώς επίσης τμήματα των οδοστρωμάτων ή των πεζοδρομίων “ποτισμένα” με μυρωδιές από αποφάγια και ανοικτές σακούλες απορριμμάτων συνθέτουν μία ανθυγιεινή εικόνα αλλά και μία κατάσταση, η οποία χρήσιμο θα ήταν να αντιμετωπίζεται πιο συστηματικά. Δεδομένης της επισκεψιμότητας στο νησί, αλλά κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών που αποτυπώνονται όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα αποτελούσε θετικό γεγονός αν ο καθαρισμός τους τις βραδινές ώρες γινόταν πιο τακτικά (αν αυτό είναι εφικτό), πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγιεινής.

Ενδεικτικά και μόνον παρουσιάζεται σχετικό φωτογραφικό υλικό από περιοχές όπως Καρνάγιο, Ταρσανάς και Λαλακιά ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί η αναφορά σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης όπως πλησίον της πλ. Τσιροπινά αλλά και της Δόξας.