Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  • Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:13

Δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της κοινής γνώμης στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία, διοργανώνονται αυτό το τριήμερο στο νησί της Σύρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων Με Αναπηρία.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ερμούπολης διοργανώνει στην πλατεία Μιαούλη bazaar χειροποίητων προϊόντων, το οποίο θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Παιδαγωγική – ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η Ειδική Αγωγή στο νησί μας» διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και η Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ 17ης Περιφέρειας σε συνεργασία με όλες τις δομές ειδικής αγωγής του νησιού της Σύρου. Στην ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (10:00 – 13:00) καλούνται να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς.

Τέλος, ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" προσκαλεί τους πολίτες στις συντονισμένες δράσεις ευαισθητοποίησης που διοργανώνει στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα ανοίγει η ενημερωτική ιατρική ημερίδα με θέμα "Ιατρική, Εκπαιδευτική και Κοινωνική Υποστήριξη Ατομών με Αναπηρία", που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00, στο Αμφιθέατρο των Λυκείων στην περιοχή του Μάννα.

Την Κυριακή στις 18:00 ο Σύλλογος καλεί τους φίλους του στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για να περάσουν μαζί ένα όμορφο απόγευμα με ουζάκι και ζωντανή μουσική (είσοδος: 8 ευρώ).

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα διανεμηθεί πληροφοριακό υλικό στους επισκέπτες, τους επαγγελματίες και τους δημότες σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, το Λιμενικό Σώμα, το Αθλητικό Σωματείο Α.Ο. Φοίνικα και ελεύθερη εθελοντική συμμετοχή.