Δράσεις του Συλλόγου «Δικαίωμα» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Ας κάνουμε την Ερμούπολη, φιλική για τα ΑμεΑ»

Συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία & Ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Κυκλάδων «Δικαίωμα», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Σε συνεργασία με τον Δήμο αλλά και υπαλλήλους της αστυνομίας, τα μέλη του Συλλόγου διένειμαν στον κέντρο της Ερμούπολης ενημερωτικό έντυπο σχετικά με την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη.

Τηρείτε, Φροντίζετε, Συμμετέχετε

Υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνικοποίηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής αντιμετώπισής τους αλλά και της διατήρησης της ψυχικής υγείας τους, ο Σύλλογος παρακαλεί τους πολίτες να τηρούν την εκ του νόμου παρεχόμενη προτεραιότητα των ΑμεΑ στους δημόσιους οργανισμούς, στα νοσοκομεία και στις τράπεζες, καθώς και στους χώρους όπου δεν είναι νομικά θεσμοθετημένη.

Τους ζητά ακόμα να φροντίζουν να παραμένουν ελεύθερες οι ράμπες κίνησης, να διατηρούν τις διαβάσεις των τυφλών ελεύθερες, αποφεύγοντας την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή αυτοκινήτων ή άλλων εμποδίων και να σέβονται τις θέσεις στάθμευσης με το ειδικό σήμα.

Τονίζει τη σημασία της εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις των συλλόγων ΑμεΑ με σκοπό την εξασφάλιση κάποιων εσόδων που εξυπηρετούν άπορους (πχ. Συλλογή καπακιών για ανακύκλωση και τέλος ζητά από τους πολίτες να συμβάλουν στην ποιοτική άνοδο της διαβίωσής μας καθιστώντας την Ερμούπολη, πόλη φιλική για τα ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του τριημέρου πραγματοποιήθηκε ιατρική ημερίδα με θέμα Ιατρική, Εκπαιδευτική και Κοινωνική Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία» στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στο συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα καθώς και συνεστίαση με ζωντανή μουσική στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο Σύλλογος Δικαίωμα αποτελείται από έντεκα άτομα, όμως μέσα σε αυτά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι οι ίδιοι ΑμεΑ τριήμερο αφιερωμένο μοιράσαμε στο κέντρο ένα έντυπο υλικό στο οποίο προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα. Να βοηθάμε την προσβασιμότητα των ανθρώπων αυτών, στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο Δήμος απ’ το σωματείο των υπαλλ΄λων της αστυνομίας, μια σύνθεση ωραία τον ιούλιο του 2016 τι γίνεται σε άλλα κράτη πολλά από τα παιδιά μας δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση