4o bazaar χειροποίητων προϊόντων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Σύρου – Ερμούπολης

Ταλέντο που ξεχειλίζει ελπίδα

Με το ταλέντο τους, τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για την καλλιτεχνική δημιουργία οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Σύρου – Ερμούπολης εξέπληξαν για μία ακόμη φορά τους φίλους τους.

Το 4ο Bazaar Χειροποίητων Προϊόντων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης πραγματοποιήθηκε και φέτος στην πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Χειροποίητα κοσμήματα, μπρελόκ, αξεσουάρ για την κουζίνα με την τέχνη του decoupage, καρφίτσες, θήκες για tablet, γιορτινά πουγκάκια για διάφορες χρήσεις, γιρλάντες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, vintage τσαντάκια και πολλά ακόμα καλούδια έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Με χαρά, υπερηφάνεια και γιορτινή διάθεση, οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν τις νέες δημιουργίες τους και διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια για το έργο και τους στόχους του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ το οποίο λειτουργεί στην Ερμούπολη από το 2002.

Πλούτος ερεθισμάτων

Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των ατόμων μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου και επικοινωνίας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής.

Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν ερεθίσματα για να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και εκπαιδεύονται σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή, αγωγή υγείας κ.α.).

Επαφή με τις τέχνες

Επιπλέον, αξιοποιούν τα ταλέντα τους, εμπλουτίζουν τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητές τους και πειραματίζονται με τις τέχνες, όπως η ζωγραφική, η μουσική, το τραγούδι και ο χορός. Σημειώνεται μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια, το Κέντρο έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και με την τέχνη της εμψύχωσης, καθώς συμμετέχει δυναμικά στα εργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων animasyros.

Το Κέντρο έχει στόχο να αποτελέσει χώρο όπου τα άτομα θα συναντούν φίλους και θα επικοινωνούν μαζί τους, να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες, να προσφέρει ελεύθερο χρόνο στους γονείς, να υποστηρίξει τις οικογένειες που φροντίζουν τα άτομα με αναπηρία και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την αγορά των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις νέες δημιουργίες των εκπαιδευόμενων.