Παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από τις οροφές των τεσσάρων μικρών πύργων του Δημαρχιακού Μεγάρου και προγραμματίζονται παρεμβάσεις

Προτεραιότητα στους πυργίσκους

Ολοένα και περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ερμούπολη της Σύρου με τα θέματα εισροής υδάτων από τμήματα της οροφής των μικρών τεσσάρων πύργων να παρουσιάζονται στο προσκήνιο, με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Παρά τις εμφανείς και ιδιαιτέρως σοβαρές φθορές στο σύνολο του κτιρίου, οι οποίες σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της μη ύπαρξης μέριμνας από το κεντρικό κράτος για τη διατήρηση κτιρίων – μνημείων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει και στις στέγες των πυργίσκων στις τέσσερις γωνίες του Δημοτικού Μεγάρου.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη κατέστη σαφές πως υπήρξε εισροή υδάτων λόγω φθορών που έχουν “γεννηθεί” στις οροφές τους τα προηγούμενα 24ωρα, με τη Δημοτική Αρχή να έχει την πρόθεση να προβεί άμεσα, εντός του τρέχοντος έτους, σε εργασίες συντήρησης, προκειμένου να μην επεκταθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, ο κ. Γουσγουνέλης επεσήμανε πως, εξετάζεται ο τρόπος παρέμβασης στους πυργίσκους, καθώς στο νησί δεν υπάρχουν μηχανήματα έργου που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες λόγω του ύψους που βρίσκονται οι πυργίσκοι. Ωστόσο, από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας εξετάζεται ήδη ο τρόπος με τον οποίο θα “απαντηθούν” τα προβλήματα στις στέγες των πυργίσκων, καθώς όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση μικρών εργασιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με χρήματα από κονδύλι που αφορά στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων στα επικίνδυνα κτίρια της πόλης.