Εργασίες άρσης της επικινδυνότητας παλαιού κτιρίου στην Ερμούπολη, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κωτσοβίλη

Στοιχειώδης μέριμνα κόντρα στην αποσύνθεση

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες το πρωί οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας ενός ακόμη παλαιού ακινήτου στο κέντρο της Ερμούπολης, από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της υποχρέωσης αλλά και της προσπάθειάς του, να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης των πεζών σε ένα επιπλέον κεντρικό σημείο της ιστορικής πόλης.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, η οδός Κωτσοβίλη αποκλείστηκε με ειδική απαγορευτική – προειδοποιητική ταινία από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού), με σκοπό τη μετακίνηση γερανοφόρου οχήματος για την αφαίρεση των επικίνδυνων επιχρισμάτων, πλακών, ξύλινων σημείων και σοβάδων από την επιφάνεια και την οροφή μεγάλου ακινήτου. Εργάτης της αρμόδιας υπηρεσίας, επί αρκετές ώρες επιχείρησε να υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των προγραμματισμένων εργασιών, με σκοπό την αποφυγή πτώσης παλαιού τμήματος της εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου, προκειμένου να μην προκληθεί ατύχημα σε πεζό συμπολίτη μας.

Στον ήδη έντονο προβληματισμό που υφίστατο μέχρι σήμερα στην τοπική κοινωνία αναφορικά με τη σταδιακή κατάρρευση μεγάλων ακινήτων και μάλιστα ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη, ήρθε να προστεθεί με επιτακτικότερο τρόπο και η ανησυχία για τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτει ο Δήμος, με τα οποία καλείται να περιορίσει τον βαθμό επικινδυνότητας παλαιών ακινήτων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε παρέμβαση σχετικά και με την αξιοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των κτιρίων της Ερμούπολης, Hermes, το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στη διάθεση του Δήμου.