Ξεκινά το εγχείρημα για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη της “ξενιτεμένης” Αφροδίτης της Μήλου

Ο ΠτΔ στην πρώτη “χρυσή” υπογραφή

Την άσκηση πίεσης προς τους διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, να επιστρέψει στη γενέτειρά της, επιχειρεί ο Δήμαρχος Μήλου, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί, του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή την εορτή των ιστορικών κατακομβών.

Ήδη από τον πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του στο “τιμόνι” του Δήμου Μήλου, ο Δήμαρχος, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου, ένα από τα διασημότερα αρχαία αγάλματα παγκοσμίως, να επιστρέψει στην γενέτειρά του, τη Μήλο.

Η Αφροδίτη της Μήλου, η οποία φυλάσσεται και εκτίθεται μέχρι στιγμής στο Μουσείο του Λούβρου, έχει υπάρξει ένα από τα πιο “ταλαιπωρημένα” έργα τέχνης. Ωστόσο, ο Δήμαρχος, επιθυμεί να την βάλει στη διαδικασία ενός τελευταίου ταξιδιού, προκειμένου να επιστρέψει στο νησί της.

Κάνοντας πράξη τη δέσμευση που είχε αναλάβει, προ τριών περίπου ετών, όσον αφορά στην συλλογή 1.000.000 υπογραφών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ευοδώσει το εγχείρημα, ο κ. Δαμουλάκης και ο Δήμος Μήλου, προγραμματίζουν να ξεκινήσουν όλη αυτή η προσπάθεια, στις 11 Ιουνίου 2017, όταν τη Μήλο θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τις Κατακόμβες, με τον ΠτΔ να βάζει την πρώτη υπογραφή, που θα σημάνει την απαρχή του νέου αυτού αγώνα για την τοπική κοινωνία της Μήλου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος παλαιότερα, από τη στιγμή που θα συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές, θα υποβληθούν μαζί με το σχετικό αίτημα στην Κομισιόν, όπως επίσης και στην Διοίκηση του Μουσείου, προκειμένου να επιστρέψει η “ξενιτεμένη” Αφροδίτη, που βρίσκεται σε Γαλλικό έδαφος από το 1820.

 

Ετικέτες: