Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης στο κτίριο του παιδικού σταθμού της περιοχής “Βήσσας”

“Ντύθηκε” με ζωντάνια και χρώμα

Μία ακόμη δομή φιλοξενίας μικρών παιδιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αφέθηκε... στην αγάπη των γονέων, οι οποίοι και μερίμνησαν μέσω της εθελοντικής εργασίας τους για την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του παιδικού σταθμού στον Βήσσα.

Εκτεταμένες εργασίες ελαιοχρωματισμού των εξωτερικών επιφανειών, καθώς επίσης, συντήρησης και φροντίδας συνολικά των τοίχων που κοσμούνται από τις ιδιαίτερες “παιχνιδιάρικες” εικόνες που διαμορφώνουν τον προαύλειο χώρο, άκρως φιλικό, για τα μικρά παιδιά που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή, συνθέτουν συνολικά μία “φρέσκια” αυλή για την καθημερινή ψυχαγωγία τους.

Πέραν των συγκεκριμένων εργασιών, θα πρέπει να προστεθεί πως, με χρώμα “ντύθηκαν” κι άλλα σημεία του προαύλειου χώρου, όπως η είσοδος που καλωσορίζει σαν ένα “ουράνιο τόξο” τα μικρά παιδιά, αλλά επιπλέον και οι χώροι περιμετρικά της αυλής, καθώς και τα διαθέσιμα πεζούλια.

Τέλος, πρέπει να υπογραμμισθεί η προσπάθεια περαιτέρω ανάδειξης των διάφορων σχεδίων και σκίτσων στην πρόσοψη του σχολείου, τα οποία και “φόρεσαν” παρομοίως ζωντάνια και χρώμα, μετά τη συντήρησή τους.

Αναφορικά με το σύνολο των εργασιών, κρίνεται επιβεβλημένο να διευκρινισθεί πως, ενημερώνεται εγκαίρως η αρμόδια δημοτική Σχολική Επιτροπή.