Δημοτικό κηπάριο πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Υποβαθμισμένο σημείο συνάντησης Πολιτισμού

Προσανατολισμές, υπέρ της υλοποίησης παρεμβάσεων που θα αναβαθμίζουν το καταπράσινο κηπάριο πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη οφείλουν να είναι οι αρμόδιες Αρχές του τόπου, αναφορικά με ένα κεντρικό σημείο της πόλης που μετατρέπεται συχνά σε σημείο συνάντησης Πολιτισμού για πολίτες και πολιτιστικές ομάδες της Σύρου κι όμως σήμερα, δείχνει αρκετά παραμελημένο.

Εκτός από τη συστηματικότερη φροντίδα και καθαριότητα που πρέπει να απολαμβάνει ο χώρος, εντός του οποίου λαμβάνουν χώρα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί - όπως προσφάτως οι “Εκκλησιάζουσες” από τη θεατρική ομάδα “ΣΥΡactiΣΤΕΣ” - και δη κατά την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο, αφού αποτελεί έναν χώρο ιδιαιτέρως φιλόξενο στον Πολιτισμό, οι αρμόδιοι κρίνεται αναγκαίο να μεριμνήσουν για τη συνολικότερη αναβάθμισή του. Πέραν των ξερών χόρτων που διακρίνονται σε χωμάτινα τμήματα εντός του κηπαρίου, διαπιστώνονται σοβαρές φθορές στην περίφραξη του χώρου, αλλά και καταστροφές σε τμήματα των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων, καθώς επίσης και αποκόλληση μαρμάρινων πλακών στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουν μία εικόνα που δεν προσδίδει τίποτα απολύτως, στο καλαίσθητο συνολικότερο τοπίο του σημείου, όπου και δεσπόζει ο Μητροπολιτικός ναός της πόλης, αλλά επίσης, γειτνιάζει και η σύγχρονη παιδική χαρά της περιοχής.

Εκτός των ανωτέρω όμως, το σημείο έρχεται να υποβαθμιστεί και με την ευθύνη ορισμένων πολιτών, οι οποίοι προχωρούν σε grafitti αλλά και συνθήματα επί της βάσης της περίφραξης, χωρίς να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στη δημοτική περιουσία.

 

 

 

Ετικέτες: