Ο 34χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας του 69χρονου θύματος στη Σύρο

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ολοκλήρωσε την απολογία του. Η μεταγωγή του στις φυλακές τις επόμενες ημέρες

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και κρίθηκε προφυλακιστέος ο 34χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Καμίνια της Σύρου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 69χρονου Δημήτρη Αγγελετάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο δράστης, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, θα μεταφερθεί στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα στις φυλακές ενώ προσωρινά κρατείται στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Κυκλάδων.

Παίρνει το δρόμο των φυλακών

Την προσωρινή κράτηση του 34χρονου δράστη Δ.Μ., διέταξε ο Ανακριτής μετά από τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, στα γραφεία των οποίων οδηγήθηκε χθες, προκειμένου να καταθέσει την απολογία του. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο δράστης, εξερχόμενος από τα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Κυκλάδων και φορώντας χειροπέδες στα χέρια, προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον προσωρινό συνήγορο υπεράσπισής του, Μιχάλη Γαβριήλ και άνδρες της αστυνομίας, ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα. Ο 34χρονος, πραγματοποίησε την απολογία του μετά από την προθεσμία που είχε ζητήσει και είχε πάρει. Το περιεχόμενο της απολογίας του δεν είναι γνωστό καθώς ο δικηγόρος του δεν παραχώρησε καμία δήλωση στην εφημερίδα μετά από επιθυμία και εντολή του πελάτη του.

Αργά το απόγευμα επέστρεψε με το περιπολικό όχημα στην αστυνομική διεύθυνση, εκεί όπου κρατείται και θα παραμείνει μέχρι να αποφασισθεί πότε θα γίνει η μεταγωγή του και σε ποιες φυλακές.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι, για το νεαρό δράστη - ο οποίος χτύπησε θανατηφόρα με γεωργικό εργαλείο στο κεφάλι, το θύμα, μετά από διένεξη που είχε μαζί του για προσωπικούς λόγους - είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μεταγωγή του θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.