Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πλοίαρχος του “Shenyang-1” από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου

“Καμπάνα” για τον καπετάνιο

- Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το πλήρωμα- Σήμερα στις 9 το πρωί θα προσαχθούν σε Ανακριτή και Εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες του “N.KANARIS”

Προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κρίθηκε ο Ουκρανός καπετάνιος του κατασχεθέντος πλοίου “Shenyang-1”, από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, μετά από την ολοκλήρωση της απολογίας του, στον Ανακριτή, χθες το πρωί.

Παράλληλα, το πλήρωμα του ίδιου πλοίου, αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ οι επτά συλληφθέντες του συνεργού πλοίου “N.KANARIS”, το οποίο κατασχέθηκε στη Μήλο, απολογούνται σήμερα από τις 9 το πρωί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Οι κατηγορίες βαρύνουν τον πλοίαρχο

Ειδικότερα, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, οι έξι συλληφθέντες Ουκρανικής καταγωγής, του πλοίου “Shenyang-1” για την παράνομη μεταφορά λαθραίων τσιγάρων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, το ανακριτικό έργο ξεκίνησε από τις 9 το πρωί με την απολογία του πλοιάρχου και ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα με τις απολογίες των υπολοίπων πέντε συλληφθέντων από το πλήρωμα του πλοίου. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελική Αρχή αφορούν στην προφυλάκιση του καπετάνιου, ο οποίος θα μεταχθεί στις φυλακές, μέχρι να συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα και να εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση. Ωστόσο, όσον αφορά στο πλήρωμα του πλοίου, θα αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Οι πέντε Ουκρανοί θα χρειαστεί να καταβάλουν χρηματικό ποσό ως εγγύηση ενώ απαγορεύθηκε η έξοδός τους από τη χώρα.

Αμέσως μετά την απαγγελία της κατηγορίας, ο καπετάνιος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμούπολης. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι, το εν λόγω πλοίο που παραμένει στην περιοχή “Καρνάγιο” στο λιμάνι της Ερμούπολης, κατασχέθηκε το περασμένο Σάββατο, συγκεκριμένα πρωινές ώρες, από τη Λιμενική Αρχή της Σύρου, εξαιτίας των ύποπτων κινήσεών του, “ανοιχτά” της Μήλου. Οι έρευνες του Λιμεναρχείου απέδειξαν ότι επρόκειτο για παράνομη δραστηριότητα που αφορούσε σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, όπως γράφτηκε στο προχθεσινό φύλλο της “Κοινής Γνώμης” με προορισμό τη Φαμαγκούστα της Κύπρου.

Σήμερα η απολογία, μετά από διήμερη προθεσμία

Επιπρόσθετα, το επταμελές πλήρωμα της Μήλου οδηγήθηκε προχθές στις 5 το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον της Ανακριτικής και Εισαγγελικής Αρχής. Οι επτά συλληφθέντες του πλοίου “N.KANARIS”, το οποίο παραμένει κατασχεμένο στο λιμάνι της Μήλου, αφού αποδείχθηκε ότι συνεργάστηκε με το “Shenyang-1”, ζήτησαν 48ωρη προθεσμία μέχρι να απολογηθούν. Σήμερα το πρωί μετά τις 9, αναμένεται να προσέλθουν εκ νέου να καταθέσουν, προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Προς το παρόν, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως, κατά τη διάρκεια της παραμονής στα κρατητήρια τόσο των έξι συλληφθέντων, όσο και των υπολοίπων επτά, για τη σίτισή τους, αιτήθηκε ο Λιμενάρχης Σύρου, Παναγιώτης Καραμήτσας τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, η οποία άμεσα μερίμνησε για την κάλυψη των αναγκών τους.