Σύλληψη για πλαστά έγγραφα στη Σαντορίνη

«Ελληνοποιήθηκε» με 5.000 ευρώ

  • Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 - 06:00

Με 5.000 ευρώ κοστολογούν τα κυκλώματα που συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους στο κέντρο της Αθήνας, την… απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, πωλώντας έναντι μεγάλων ποσών πλαστά έγγραφα σε υποψιασμένους αλλά και ανυποψίαστους αλλοδαπούς.

Η δράση των κυκλωμάτων αυτή είναι γνωστή και η δραστηριοποίησή τους δεν αφορά μόνο την πώληση πλαστών εγγράφων για έκδοση διαβατηρίων ή ελληνικής ταυτότητας, αλλά και νομιμοποιητικών εγγράφων σε αλλοδαπούς που θέλουν διακαώς να αποκτήσουν νόμιμη διαμονή στη χώρα (άδειες διαμονής, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων με πλήρη δικαιολογητικά [«μπλε» βεβαίωση], δελτίων διαμονής κ.λπ.), τα οποία κατά καιρούς αρπάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Αυτή τη φορά, στη «φάκα» έπεσε ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Σαντορίνη, όταν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, προκειμένου να εκδώσει ελληνικό διαβατήριο. Ο 35χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ένα ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ένα πιστοποιητικό γέννησης, τα οποία όμως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά! Ο κατηγορούμενος αποκάλυψε ότι είχε προμηθευτεί τα δύο αυτά έγγραφα από ομοεθνή του σε περιοχή της Αθήνας, καταβάλλοντάς του το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής 5/4 και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, με την κατηγορία της πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.