Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αιγαίου έκρινε αθώο τον ειδικό φρουρό

Αλληλο-αναιρέθηκε ο “δράκος” της Πάρου

- Ο Ahmed Waqas είχε καταγγείλει τον αστυνομικό για ξυλοδαρμό και προσβολή της προσωπικής αξιοπρέπειας - “Έλαμψε η αλήθεια. Κρίθηκε αθώος χωρίς καμία αμφιβολία ο πελάτης μου” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο συνήγορος υπεράσπισης, Μάνθος Μανθόπουλος

Αθώος χωρίς καμία αμφιβολία κρίθηκε ο ειδικός φρουρός που είχε κατηγορηθεί από τον Ahmed Waqas για ξυλοδαρμό και προσβολή της προσωπικής αξιοπρέπειας, κατά τη διάρκεια που κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων στη Σύρο, προκειμένου να απολογηθεί στις Δικαστικές Αρχές, για την απόπειρα βιασμού της ανήλικης Μυρτούς στην Πάρο.

Ο γνωστός για τις ανατριχιαστικές και αποτρόπαιες πράξεις του το περυσινό καλοκαίρι, προς τη 15χρονη που παλεύει ακόμη να αποκτήσει επικοινωνία με το περιβάλλον, “δράκος” της Πάρου, παρουσιάστηκε χθες το πρωί ενώπιον των δικαστών για να εκδικασθεί η εν λόγω υπόθεση. Εκτός από τον πακιστανικής καταγωγής Ahmed Waqas, ο οποίος κατέθεσε με τη βοήθεια διερμηνέα, παρόντες ήταν και ο ειδικός φρουρός που μίλησε για τα γεγονότα αλλά και η ιατροδικαστής Ειρήνη Λούκουτου. Αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και αφού ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, ο νεαρός “δράκος” επέστρεψε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων ώστε να μεταχθεί προσεχώς στην Αθήνα και από εκεί να οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές των Γρεβενών.

Αλληλοαναιρούμενες καταθέσεις

Αρχικά, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ahmed Waqas, κλήθηκε να μεταχθεί από τις φυλακές που κρατείται και να παρουσιαστεί χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου προκειμένου να καταθέσει όσον αφορά στις καταγγελίες που ο ίδιος είχε υποστηρίξει σε βάρος του ειδικού φρουρού. Αναφέρεται πως πριν από μήνες, η ίδια υπόθεση είχε περάσει το “κατώφλι” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου και ο αστυνομικός είχε απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, ο Ahmed Waqas φορώντας χειροπέδες, συνοδευόμενος από αστυνομικούς αλλά χωρίς να κρύβει το πρόσωπό του, οδηγήθηκε ξανά αυτή τη φορά ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αιγαίου, ώστε να εκδικαστεί δευτεροβάθμια η υπόθεση. Ο ίδιος απαντώντας στα ερωτήματα της προέδρου, υποστήριξε τελικά πως δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο του ειδικού φρουρού, τον οποίο αρχικά είχε καταδείξει και καταγγείλει ως υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό του, ενώ μετά από μία σειρά ερωταπαντήσεων, αποδείχθηκε ότι ο ίδιος αλληλοαναιρούσε τις αρχικές του θέσεις, ότι δηλαδή είχε χτυπηθεί στις 5 Αυγούστου από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε στο εδώλιο ο αστυνομικός, ο οποίος μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε του επιχειρήματος πως είναι αναληθή όσα είχε υποστηρίξει ο Πακιστανός αναφορικά με το χρονικό διάστημα της παραμονής του στα κρατητήρια στη Σύρο, ενώ κλήθηκε να παραθέσει το πόρισμα της εξέτασης και η ιατροδικαστής Ειρήνη Λούκουτου. Η ίδια αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “εξέτασα εξονυχιστικά τον Ahmed Waqas” και τονίζοντας ότι, οι ελαφρές εκχυμώσεις κάτω από τον ένα οφθαλμό, “μπορεί να προκλήθηκαν από οποιοδήποτε αντικείμενο γύρω μας ή και από ανθρώπινο μέλος”, σημείωσε κατηγορηματικά ότι, “ανεπιφύλακτα το λέω δεν διαπιστώνονται επιστημονικά, ούτε παλαιά, ούτε πρόσφατα τραύματα”.

Απεφάνθη η Δικαιοσύνη στηριζόμενη σε “σαφή στοιχεία”

Λίγο πριν διατυπώσει την πρότασή του ο κ. Εισαγγελέας, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανάγνωσε όλες τις συνοδευτικές καταθέσεις των μαρτύρων και αμέσως μετά, τα μέλη του δικαστηρίου αφού άκουσαν την πρόταση του ίδιου, αποφάνθηκαν για την αθώωση του κατηγορουμένου.

Ο κ. Εισαγγελέας αναλυτικά υποστήριξε πως οι καταθέσεις του “δράκου” της Πάρου είναι αλληλοσυγκρουόμενες, η ιατροδικαστική έκθεση σαφέστατη καθώς επίσης και πως διερευνήθηκαν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη δηλαδή έπραξε όπως ορίζει η “φύση” της και στο πλαίσιο λειτουργίας εντός ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους που εξασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Εισαγγελέας.

“Καταρρίφθηκαν ακόμη και οι υπόνοιες”

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, Μάνθος Μανθόπουλος παραχώρησε τις δηλώσεις του στην εφημερίδα μετά την αθωωτική απόφαση για τον πελάτη του. “Το δικαστήριο αξιολογώντας όλο το αποδεικτικό υλικό το οποίο παρουσιάστηκε, τόσο το υλικό που συνελέγη κατά τη διάρκεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης, που αριθμούσαν περίπου 54 έγγραφα και μαρτυρίες, όσο και την πρωτόδικη απόφαση που ήταν πλήρως ορισμένη εμπεριστατωμένη και χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία για τα πραγματικά περιστατικά, καταρρίπτοντας όπως είπα και στην αγόρευσή μου, όχι μόνο τα επιχειρήματα και της άλλης πλευράς, αλλά έστω και υπόνοια να υπήρχε την αντιμετώπισε και εξάντλησε όλα τα ενδεχόμενα με τις μαρτυρίες όλων των μαρτύρων κατηγορίας που κλήθησαν προκειμένου να λάμψει η αλήθεια” υπογράμμισε, προσθέτοντας ακολούθως πως, “Πραγματικά επιβεβαιώθηκε από την πρώτη στιγμή ο ισχυρισμός του πελάτη μου ότι δεν έχει πράξει ουδέν μεμπτό και συγκεκριμένα ότι δεν έχει εμπλακεί στις αποδιδόμενες υπό τον φερόμενο ως παθόντα, πράξεις. Είναι κρίμα και άδικο, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει απασχολήσει το πανελλήνιο για πράξεις, τις οποίες δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, όταν μάλιστα τελευταία πληροφορούμαστε ότι καταφέρνει αυτό το μικρό πλάσμα, να επικοινωνεί και να ανοίγει τα μάτια του, να εμπλέκει κι άλλους ανθρώπους χωρίς να έχουν πράξει κάτι το άδικο”. Καταλήγοντας, ο κ. Μανθόπουλος υποστήριξε, “Η ελληνική Δικαιοσύνη ευρισκόμενη μέσα σε ένα κράτος δικαίου και τηρώντας απαρέγκλιτα το νόμο, χωρίς να αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να αμφισβητήσει για τη δημοκρατικότητα των θεσμών και την τήρηση των νόμων, εφάρμοσε και εξάντλησε θα έλεγα όλα τα “όπλα” που της δίνει ο σοφός νομοθέτης. Έχουμε δύο δικαστήρια τα οποία έκριναν αθώο χωρίς καμία αμφιβολία τον πελάτη”μου.

Τέλος και ο ίδιος ο αστυνομικός, μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” δήλωσε, “Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το δικηγόρο μου, το διοικητή και το διευθυντή μου αλλά και τους συναδέλφους μου”.