Εκτεταμένη έρευνα για το πτώμα στη Σαντορίνη

Σορός... που ταξίδευε

Διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής

Εντοπίσθηκε το πτώμα ενός 40χρνου άνδρα στη θαλάσσια περιοχή “Αποθήκες” της Σαντορίνης για το οποίο διενεργείται εξονυχιστική έρευνα από τις Αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου καθώς και η ταυτότητά του.

Δύο πιθανά σενάρια

Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες ο άνδρας που εντοπίσθηκε το Σάββατο βρέθηκε γυμνός και στο πρόσωπό του έφερε χτύπημα και αμυχές, κάτι που φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ο θάνατός του να προήλθε από εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πτώμα φαίνεται να βρισκόταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά πάσα πιθανότητα σχεδόν για έναν μήνα. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο πρώτον να πρόκειται για άνδρα αγνοούμενο που εξαφανίσθηκε από κρουαζιερόπλοιο το οποίο ταξίδευε εκτός χωρικών υδάτων ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει ο 40χρονος να είναι μετανάστης που επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα παράνομα με σκάφος.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν το σενάριο να είναι κάτοικος νησιού καθώς το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν καταγγέλθηκε εξαφάνιση κανενός προσώπου. Το Λιμεναρχείο διενεργεί ήδη προανάκριση για το γεγονός ενώ η σορός επρόκειτο να μεταφερθεί άμεσα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ετικέτες: