Συνάντηση γνωριμίας του νέου Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Αιγαίου, Γ. Γιαννόπουλου με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης

Στόχος η καλύτερη δυνατή απόδοση

Την πεποίθησή του, πως, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να υπηρετούν σταθερά τους πολίτες στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να βελτιώνουν καθημερινά το έργο τους, μοιράστηκε με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της πρώτης γνωριμίας που επεδίωξε για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του, μετά από τις πρόσφατες κρίσεις – προαγωγές των Αξιωματικών στις οποίες προέβη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε πανελλαδικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας τα “ηνία” της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Ν. Αιγαίο στις 23 Ιανουαρίου του 2017.

 

Φιλήσυχος τόπος οι Κυκλάδες

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκλησή του, στο γραφείο του στην Ερμούπολη, συζητήθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν στο σύνολό της, την Ελληνική Αστυνομία, όπως μεταξύ άλλων το θέμα της υποστελέχωσης, μετά από σχετικές ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, του νομού, με τον ίδιο να εστιάζει στην εικόνα που έχει για τις Κυκλάδες. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υπενθύμισε, υπηρέτησε τις ανάγκες του νομού από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων σχεδόν για ένα έτος, δηλαδή από 7/3/2016 έως και 23/1/2017, μετά από την “άφιξή” του στη Σύρο αφού μέχρι τότε, υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Κληθείς να αναφερθεί στα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στο νησιώτικο χώρο των Κυκλάδων, o κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για την υποστελέχωση, επισημαίνοντας τις δυσκολίες σε επίπεδο μετακίνησης με δεδομένες τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Υπογράμμισε μάλιστα, πως, στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά το έργο της Αστυνομίας αναπτύσσεται στην τήρηση της τάξης όσον αφορά σε θέματα τροχαίας, μεταγωγών λόγω των Δικαστηρίων αλλά κι εξιχνίασης άλλων υποθέσεων όπως ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας κλπ, εκτιμώντας μάλιστα πως, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, το Νότιο Αιγαίο, αλλά και ειδικότερα οι Κυκλάδες και η Σύρος είναι ένας φιλήσυχος τόπος.

Όπως εξήγησε, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντά του, ρόλος του ίδιου είναι να μεριμνά για τον καλό συντονισμό των τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων, της μίας Διεύθυνσης των Κυκλάδων και των άλλων δύο Διευθύνσεων στα Δωδεκάνησα προκειμένου το αστυνομικό έργο να επιτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύνολο των μεγάλων και μικρών νησιών.

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε την αγαστή συνεργασία με τις αρχές του τόπου, τόσο σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης αλλά και σε επίπεδο Λιμενικών Αρχών προς όφελος των πολιτών, κλείνοντας τη συνάντηση και το σχετικό διάλογο, με τη δέσμευση πως, στόχος είναι η παραγωγή του καλύτερου δυνατού έργου για τα νησιά από την πλευρά της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης στο Νότιο Αιγαίο.