Ο Λόγος του Θεού από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

Η σημασία της Τριαδικής οντότητας του Θεού

  • Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2014 - 12:54
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουν. 2014 - 7:36
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

«Να στρέψουμε την προσοχή μας στον Τριαδικό Θεό, στον οποίο οφείλουμε το χθες, το σήμερα και το αύριο της ζωής μας» είναι το μήνυμα της Καθολικής Εκκλησίας για την τρέχουσα εβδομάδα, με αφορμή την πανήγυρη της Αγίας Τριάδος.

Ο πατέρας Σεβαστιανός Ροσσολάτος και οι συνεργάτες του, οι οποίοι επικοινωνούν κάθε Κυριακή το λόγο του Θεού, εξυμνούν την Τριαδική ύπαρξη του Θεού, τον οποίο τιμούμε ως Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα.

"Να τείνετε προς την τελειότητα"

Μέσω της διαδικτυακής πορείας τους στο web tv της «Κοινής Γνώμης» επισημαίνουν μεταξύ άλλων: « Η εκκλησία τοποθέτησε σήμερα μετά την Πεντηκοστή αυτή την εορτή, διότι από την αρχή του λειτουργικού έτους ξαναζήσαμε μέσα σ’ ένα διάστημα 6 μηνών το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου που πραγματοποίησε ο Θεός.

Αρχικά, Δεκέμβρη και Ιανουάριο ζήσαμε την αναγγελία του σωτήρα Ιησού και τον ερχομό του στη γη. Ακούγαμε ότι ο Θεός πατέρας, το πρώτο πρόσωπο του Τριαδικού Θεού, στέλνει τον υιό του ως σωτήρα του ανθρώπου. Κατά την Σαρακοστή και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Εβδομάδα κατανοήσαμε και αποδεχτήκαμε ότι τα παθήματα και η σταυρική θυσία του Ιησού είναι γεγονότα σωτήρια για εμάς. Ως εκ τούτου, ο Υιός Θεός που πραγματοποιεί τη σωτηρία τη δική μας, μετά από απόφαση του Θεού πατέρα, είναι το δεύτερο πρόσωπο της Τριαδικής οντότητας.

 Έπειτα, ζήσαμε τη χαρά που πηγάζει από τη νίκη του χριστού πάνω στην ανθρώπινη κακία και την τύφλωση, διαπιστώνοντας πως ο Ιησούς πάνω στο σταυρό συνέχισε να αγαπά και να συγχωρεί την ανθρωπότητα που τον σκότωσε. Με την ολοκλήρωση του έργου που είχε να εκπληρώσει πάνω στη γη, ο πατέρας έστειλε στο όνομα του Ιησού το Άγιο Πνεύμα στους μαθητές του. Εκείνο το πνεύμα που έκανε να γεννηθεί η εκκλησία την ημέρα της Πεντηκοστής και το οποίο την καθοδηγεί μέχρι να τώρα συνεχίζει ανά τους αιώνες μέχρι να ξανάρθει ο Χριστός για να κλείσει την επίγεια ιστορία του ανθρώπου».