Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Κάμπου

Με πρωτοβουλία και ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και τη συναρωγή του τ. Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη καί του απελθόντος Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, ο ιστορικός Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Κάμου, ιεράς νήσου Τήνου, ο οποίος ανηγέρθη το 1.700 από το Ναύαρχο Ορλώφ, προς τιμήν της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας Μεγάλης Αικατερίνης, συντηρείται, αποκαθίσταται καλλιτεχνικά και ανακαινίζεται, μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ, έτους 2014 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρϋπολογισμού 500.000 €, με φορέα Υλοποίησης το Δήμο Τήνου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, "Την απόφαση της ένταξης, για την επιτυχία της οποίας συνήργησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγας, ο τ. Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου, ο Γ. Διευθυντής Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κων. Κουκολιάς, ο Εκδότης κ. Αντ. Δελλατόλας, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Κων. Στρατηγός, ο Διευθυντής και οι υπηρετούντες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τήνου και το Τεχνικό Γραφείο της κ. Αναστασίας Ψάλτη, υπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νικ. Δένδιας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσ. Κωνσταντινόπουλος και την ανακοίνωσε σήμερα με έγγραφό του προς την Ιερά Μητρόπολη ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευθύς όταν έλαβε το έγγραφο, σε δήλωσή του ευχαρίστησε όλους όσοι συνήργησαν στην εξέλιξη αυτή, χάρη στην οποία θα συντηρηθεί και θα αναδειχθεί ένα σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο της Τήνου και συνεχάρη τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό, επί της θητείας των οποίων θα υλοποιηθεί και θα εγκαινιασθεί το συγκεκριμένο έργο".