Πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής στη Μύκονο

  • Κυριακή, 1 Μαρτίου, 2015 - 16:52

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής από το ομώνυμο Μοναστικό Ενδιαίτημά της στην Άνω Μερά στην Χώρα Μυκόνου, όπου, σύμφωνα με το πολυαιώνιο έθος, παραμένει εναλλάξ κατ' έτος, σε ένα από τους τρεις Ενοριακούς Ναούς της, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, προς ευλογία και αγιασμό.

Νωρίτερα, τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , ο οποίος και προεξήρχε της τρίωρης λιτανευτικής πορείας, συλλιτανευόντων του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Διοικητών της 6ης ΜΣΕΠ, του Αστυνομικού Τμήματος, του Διευθυντού, των διδασκάλων και μαθητών του Δημοτικού ΣΧολείου Άνω Μεράς, Προέδρων και μελών Τοπικών Συλλόγων και Φορέων και σύσωμου του λαού της Μυκόνου.

Η υποδοχή της ιεράς Εικόνος έγινε προ του νεοκλασικού Δημαρχείου της Μυκόνου, μερίμνη του Πρωθιερέως του φιλοξενούντος εφέτος αυτήν Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, επί προευτρεπισμένης εξέδρας, στην οποία τελέσθηκε δέηση και υποδοχή, ωσαύτως, τιμίου Λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννης, κομισθέντος από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, διά χειρών του Ηγουμένου αυτής, Αρχιμ. Ευδοκίμου Φραγκουλάκη.

Εκ μέρους των πολιτών της Μυκόνου, την αγία εικόνα υπεδέχθη ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο έθιμο της καθόδου της, συνεχάρη τους Μυκονίους για την εμμονή τους στην τήρηση των παραδόσεων και ευχήθηκε για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.