Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Χειροτονία του π. Ιωάννη Παγώνη από τον Μητροπολίτη Σύρου

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2015 - 13:57
  • /   Eνημέρωση: 14 Ιουν. 2015 - 17:24
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Παρουσία σύσσωμου του ιερού κλήρου της Σύρου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννη Παγώνη.

Την Χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' “με την ευχή “η Χάρη του Θεού να καταστήσει τον π. Ιωάννη άξιο εργάτη στον αμπελώνα του Κυρίου μας”.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή λατρευτική σύναξη τιμήθηκε και ο Άγιος Ιερομάρτυρας Δωρόθεος Επίσκοπος Τύρου, ο οποίος σε μια δύσκολη διωγμών και μαρτυρίου έγινε "αλιέας" ανθρώπων και μέχρι τα 107 του χρόνια βίωνε το μυστήριο του Ιησού Χριστού και με την ακτινοβολία του φωτεινού παραδείγματος καθοδήγησε την εκκλησία και προσανατόλισε τους αναζητητές της αλήθειας.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε ευχές για την ονομαστική εορτή του, την οποία επέλεξε να γιορτάσει φέτος δίπλα στους καλόκαρδους και απλοϊκούς κατοίκους της απομακρυσμένης Κιμώλου, οι οποίοι με όλη τη δύναμη της ψυχής τους έδειξαν τα πλούσια αισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς το σεπτό πρόσωπό του. Ωστόσο και οι πιστοί της Σύρου συνέρρευσαν σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως για να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους, στον κατ' εξοχήν φορέα πνευματικής ευθύνης, καλή συνέχεια στη δύσκολη αποστολή του, πάντα με την ενίσχυση και τη χάρη του Χριστού.