Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

  • Τρίτη, 7 Ιουνίου, 2016 - 10:51

Mε λαμπρότητα τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, με την ευκαιρία της λήξης της φετινής περιόδου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, η εις διάκονον χειροτονία του π. Λουκά Βασάλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων του νησιού , της Προηγουμένης και Ηγουμένης της Μονής, Μοναζουσών Αγνής και Θεονύμφης.

Στη χειροτονία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάρκος Δαδάος και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαντον Ιερό Ναό και τους αύλιους χώρους της Μονής για να προσευχηθούν υπέρ του νέου διακόνου και να ου ευχηθούν ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην διακονία του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρὀθεος Β΄ στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο, αφού του απηύθυνε λόγους παραινετικούς,  του ευχήθηκε η ζωή του να είναι μία θυσιαστική σταυρική πορεία μέσα στον κόσμο, που, όμως, παντού θα σκορπίζει το φως και τη χαρά της Ανάστασης, τον προέτρεψε να είναι ευγενής, πράος, επιεικής, με λόγο ειρήνης και οικοδομής προς τους ανθρώπους και συνεχάρη τους γονείς του και τη νέα Διακόνισσα, για τη συγκατάθεσή της.