Ο Λόγος του Θεού από την Καθολική Εκκλησία

Η ιεραποστολή

  • Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2015 - 12:44

“Ο αγώνας του μαθητή είναι να δείξει πως πίσω από κάθε αμαρτία, αδικία, καταπίεση, πίσω από κάθε μορφή εκμετάλλευσης, απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βρίσκεται ο διάβολος. Ο μαθητής είναι ο μάρτυρας μίας ζωής που βίωσε μαζί με τον δάσκαλο Ιησού. Και δίνει μαρτυρία παλεύοντας με τον δάσκαλο Ιησού ενάντια σε όλες τις μορφές του κακού και έχει τη χαρά να βλέπει ότι ο αγώνας μαζί με τον Ιησού είναι αποτελεσματικός”.

Τα παραπάνω αναφέρει στη νέα διαδικτυακή παρέμβασή του, ο π. Γιάννης Μαραγκός, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επικοινωνίας με τους πιστούς κάθε Κυριακή, μεταφέροντας τον Λόγο του Θεού.

“Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή βλέπουμε τον Ιησού να εμπιστεύεται στους μαθητές του μία αποστολή. Με αυτή την αποστολή τους καθιστά συμμέτοχους στη δική του αποστολή και τους δίνει και σαφείς οδηγίες. Τους στέλνει μάλιστα δύο δύο σύμφωνα με την ιουδαϊκή συνήθεια και αυτό, όχι για να έχουν βοήθεια ο ένας τον άλλον και μία στήριξη στις δυσκολίες που θα συναντήσουν, αλλά πολύ περισσότερο επειδή ήταν σύμφωνο με την ιουδαϊκή παράδοση όπου ο νόμος προέβλεπε ότι μία μαρτυρία για να είναι αξιόπιστη έπρεπε να συμφωνούν στα λεγόμενα τουλάχιστον δύο μάρτυρες”.

Ακολουθεί απόσπασμα από το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο. “Εκείνες τις ημέρες ο Ιησούς κάλεσε τους δώδεκα μαθητές του και άρχισε να τους στέλνει δύο δύο, δίνοντάς τους εξουσία να διώχνουν τα δαιμονικά πνεύματα. Τους παράγγειλε να μην παίρνουν ποτέ, τίποτα μαζί τους για τον δρόμο. Ούτε σακίδιο, ούτε φαγητό, ούτε χρήματα στο ζωνάρι, παρά μόνο ραβδί. (...) Τους έλεγε ακόμη, σε όποιο σπίτι φιλοξενηθείτε, εκεί να μένετε ώσπου να φύγετε από εκείνο το μέρος. Σε όποιο τόπο δεν σας δεχθούν και δεν ακούσουν το μήνυμά σας, όταν φεύγετε, τινάξτε τη σκόνη κάτω από τα πόδια σας για να υπάρχει μία μαρτυρία. (...) Έφυγαν τότε οι μαθητές και κήρυξαν στους ανθρώπους να μετανοήσουν. Και θεράπευσαν πολλούς δαιμονισμένους”. 

Για το βίντεο πατήστε εδώ.