Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σύρο

Με τη δέουσα τιμή και δόξα, η Σύρος τίμησε σήμερα το πρωί τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών σε όλο τον κόσμο, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Σύσσωμος ο λαός της Σύρου συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε η επίσημη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και παρόντος του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, των τοπικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, της μαθητιώσας νεολαίας του νησιού αλλά και πλήθους πιστού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της Λιτανεύσεως της αγίας Εικόνος και του ιερού αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου τελέστηκε δέηση υπέρ των Ναυτιλλομένων τόσο στην Πλατεία Μιαούλη, όσο και στην Πλατεία Κανάρη, όπου πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη μνήμη των πνιγέντων Ναυτικών.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού και τιμητικό άγημα, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και οι Πρόσκοποι Σύρου, ενώ ελλιμενισμένα σκάφη τόσο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ιδιωτών προσέδωσαν μεγαλύτερη αίγλη στο σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου από τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τη χορωδία Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση της "Κοινής Γνώμης"