Εκκλησιαστικό δελτίο Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (18-23 Ιανουαρίου)

  • Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2016 - 12:02

Με την πρόσκληση προς όλους τους Χριστιανούς της Σύρου, να τιμήσουν την επέτειο των δεκαπέντε χρόνων της Επισκοπικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου (7μμ) ολοκληρώνεται η ανασκόπηση των πρόσφατων νέων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου (18 έως 23 Ιανουαρίου), με την κ. Ρένα Ξαγοράρη να παρουσιάζει αναλυτικά το εκκλησιαστικό δελτίο.

Στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος Τήνου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παρουσία μελών της διοικούσης Επιτροπής ευλόγησε την πίτα για τους εφημερίους και του υπαλλήλους - μονίμους κι εποχικούς - προς τους οποίους ευχήθηκε να συνεχίσουν την καλή τους διακονία και προς το ιερό εικόνισμα και προς τους ευλαβείς προσκυνητές ειπών μεταξύ άλλων ότι παρά τις ενδόμυχες επιθυμίες ορισμένων για αναστολή της θητείας της Διοικούσης Επιτροπής τα έντιμα μέλη της θα συνεχίσουν το κατά πάντα εποικοδομητικό έργο τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής μετά από πρόσκληση του Διοικητή, κ. Παναγιώτη Μαυραγιάννη και ευλόγησε την πίτα. Ευχήθηκε πρώτα υγεία και κάθε ευλογία Θεού στο εθνοφελές έργο του διοικητικού προσωπικού και των αξιωματικών και συνεχάρη όλους για τις προσπάθειές τους, πάντοτε για τη διαφύλαξη της επίγειας περιουσίας του Θεού από τις καταστροφές και τις πυρκαγιές, εξ αφορμής των οποίων εξαφανίζονται δημιουργήματα και έργα του Θεού πάντοτε δυστυχώς επιζημία του ίδιου του ανθρώπου.

Μετά ταύτα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο της ιεράς νήσου Τήνου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα μετά από πρόσκληση του διοικητού και κατά την ευλογία της πίτας ευχήθηκε υγεία, συνεχάρη τους αξιωματικούς για το επιτελούμενο έργο τους και τους παρεκάλεσε να είναι επιεικείς με τα σφάλματα των ανθρώπων, οι οποίοι στην εποχή μας, κάτω από την πίεση των περιστάσεων πολλές φορές αθέλητα σφάλλουν. (...)

Στο εκκλησιαστικό δελτίο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου υπήρξε αναφορά και για την εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε στις δύο κατάμεστες αίθουσες του ξενοδοχείου “Ερμής” για τους συνεργάτες και πολύτιμους βοηθούς του Σεβασμιωτάτου στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στο σύνολο των νησιών που αγκαλιάζει και όχι μόνο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τον πλούσιο και κατατοπιστικό απολογισμό από τον κκ. Δωρόθεο Β΄.