Στους Επιταφίους της Σύρου την Μεγάλη Παρασκευή

Εν αναμονή της κορύφωσης του Θείου Δράματος πλήθος κόσμου συνέρρευσε στους ναούς της Σύρου, συμμετέχοντας ευλαβικά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κάτοικοι κι επισκέπτες του νησιού από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής επισκέφθηκαν Ορθόδοξους και Καθολικούς ναούς της πόλης, της Άνω Σύρου και των χωριών, προσκυνώντας τον σταυρωθέντα Χριστό λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της περιφοράς των Επιταφίων, με κορυφαία στιγμή τη συνάντηση τριών εξ αυτών στην πλατεία Μιαούλη και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στο κέντρο της Ερμούπολης πραγματοποιεί τη δική του περιφορά ο Επιτάφιος της Καθολικής Εκκλησίας του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Η “Κοινή Γνώμη” κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό της, όμορφες εικόνες της χριστιανικής παράδοσης από το νησί της Σύρου όπου συνυπάρχουν αρμονικά τα δύο δόγματα, πριν την έναρξη των ιερών ακολουθιών και τις παρουσιάζει.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από: την Ακολουθία στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Φοίνικα, τον Άγιο Ιωάννη στην Ποσειδωνία, τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή, τον Άγιο Γεώργιο στην Ερμούπολη, τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Δημήτριο στην Ερμούπολη, καθώς επίσης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη και τον Προφήτη Ηλία στο Πισκοπείο.