Έρανος Αγάπης και Φιλαδελφίας της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

«Βοηθήστε μας για να βοηθήσουμε κι εμείς»

Έκκληση για στήριξη του διεξαγόμενου Εράνου Αγάπης και Φιλαδελφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου απευθύνει προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος.

Στόχος του εράνου είναι η ενίσχυση του Ταμείου Φιλανθρωπίας, τα έσοδα του οποίου ήταν αισθητά μειωμένα το 2015 με αποτέλεσμα τα έξοδα για την κάλυψη των παρουσιαζόμενων αναγκών να είναι κατά 12.000 περισσότερα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι η τοπική εκκλησία έχει αναλάβει τον μεγάλο αγώνα συμπαράστασης και συνοδοιπορίας συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων καιρών, επικεντρώνοντας την προσοχή της κυρίως προς τους μαθητές και τους φοιτητές. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα έσοδα της Μητρόπολης δεν είναι πλουσιοπάροχα, λόγω της βαριάς φορολογίας αλλά και των ισχνών εσόδων των ναών.

Το 2015 υποβλήθηκαν στο Ταμείο Φιλανθρωπίας συνολικά 525 αιτήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων υπερέβαιναν τα 1.000 και 2.000 ευρώ, καθώς αφορούσαν σε θέματα υγείας συνανθρώπων μας.

Πενιχρά έσοδα

Παρά τον υψηλό αριθμό αιτημάτων, ο Έρανος Αγάπης το 2015 υπήρξε πολύ πενιχρός. «Συγκεντρώθηκαν μόλις 47.000 ευρώ. Μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω πώς γίνεται να ζητώ πολύ λίγα από όλους και να μην υπάρχει ανταπόκριση, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Τα έσοδα της Ιεράς Μητρόπολης για το 2015 από τους ναούς, τις ιερές μονές και τις δωρεές ανήλθαν στα 135.000 ευρώ και τα έξοδα για τη στήριξη απόρων συνανθρώπων μας, φοιτητών, μαθητών και το πρόγραμμα «Είμαστε μια Οικογένεια» άγγιξαν τα 147.000 ευρώ.

«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένα ταμείο κλείνει με ένα παθητικό και δεν έχει μία προοπτική για τον επόμενο χρόνο, δημιουργούνται πολλές δυσκολίες και αγωνίες για το αν θα τα καταφέρουμε στη συνέχεια, δεδομένου ότι οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται», τόνισε ο κ. Δωρόθεος.

Καταλήγοντας, παρακάλεσε τους πιστούς να ανταποκριθούν στον Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα νησιά της Μητρόπολης, τονίζοντας «βοηθήστε για να μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε».