Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Ο εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στον Ι.Ν. Αναστάσεως

  • Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016 - 11:44

Με την ευχή και ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’, στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό και μεγαλοπρεπή Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου που δεσπόζει στον λόφο του Βροντάδου της Σύρου, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου του Συνδέσμου Σιτεργατών και Εργατών Λιμένος Σύρου, για τους οποίους τελέσθηκε αρτοκλασία. Για τον λόγο αυτό διεκομίσθη από τον ομώνυμο Ναό της Μυκόνου, το χαριτόβρυτο απότμημα των Λειψάνων του. Κατά την άφιξη του, στα προπύλαια του Ναού, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, έραναν με άνθη το ιερό λείψανο ενώ στην συνέχεια τελέσθηκε, λόγω της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η Αρχαιοπρεπής Λειτουργία του, από τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλά, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Πέτρο Μαραγκό και τον Διάκονο Βασίλειο. 
Στο κήρυγμά του ο π. Πέτρος ομίλησε για την «Παράδοση της Θ. Ευχαριστίας από τον Κύριο Ιησού Χριστό στον Μυστικό Δείπνο στους Αποστόλους και την ιστορική και ανόθευτη πορεία της μέχρι σήμερα» και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου και του Ιερού Λειψάνου πέριξ του Ναού, στην οποία συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, νέοι με παραδοσιακές στολές του Λαογραφικού και Παραδοσιακού Συλλόγου «Η σοφία της παράδοσης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αναστάσεως, Πρόσκοποι καθώς και μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων. Τέλος ακολούθησε προς όλους παραδοσιακή δοχή!

Ετικέτες: