Πρωτόγνωρη προσέλευση στη συνάντηση των Επιταφίων στη Σύρο

  • Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 23:13

“Ω γλυκύ μου έαρ” έψαλαν με ευλάβεια και ταπεινότητα κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου, οι οποίοι κατέκλυσαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τους δρόμους και τα σοκάκια της Ερμούπολης στην περιφορά των Επιταφίων.

Με αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κορυφώθηκε το Θείο δράμα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η συνύπαρξη και ο κοινός εορτασμός του Πάσχα από την Ορθόδοξη και Καθολική κοινότητα.

Όπως κάθε χρόνο, μοναδική εμπειρία, κυρίως για τον κόσμο που επέλεξε τη Σύρο για να εορτάσει το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, αποτέλεσε η συνάντηση των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως στην πλατεία Μιαούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προηγήθηκε η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως των Καθολικών.

Σύσσωμη υπήρξε η παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και των τοπικών φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, πέραν των μηνυμάτων της Μεγάλης Παρασκευής και του Επιτάφιου Θρήνου, καλωσόρισε τους επισκέπτες του νησιού.

Τη λιτανευτική πομπή συνόδευσαν οι Πρόσκοποι Σύρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμουπόλεως, η οποία παιάνισε πένθιμα εμβατήρια, ενώ η Πολυφωνική χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου έψαλε ύμνους.