Πρόσκρουση του «Νάξος Σταρ» στην Πάρο

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2013 - 06:00

Στον προβλήτα της Πάρου προσέκρουσε το βράδυ της Κυριακής το τουριστικό σκάφος «Νάξος Σταρ» (ΝΠ 10275) κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 48 επιβάτες, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Νάξου και εκτελούσε περιηγητικό ταξίδι σε Μύκονο και Πάρο και επρόκειτο να επιστρέψει στη Νάξο.

Στο σημείο της πρόσκρουσης μετέβησαν μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Πάρου, που εκτέλεσαν επιθεώρηση με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.

Ωστόσο, κατά την ταυτοπροσωπία του πληρώματος που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάρου, διαπιστώθηκε ότι από το πλοίο απουσίαζε αλλοδαπός, ναυτολογημένος ως ναύκληρος, ο οποίος και απελύθη. Ταυτόχρονα, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων κυρώσεων στον 29χρονο κυβερνήτη του σκάφους. Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ», μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και αποκατάστασης της οργανικής του σύνθεσης.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και δεν σημειώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.