Ο Μάρκος Βουτσίνος καταγγέλλει ως παράνομη τη διαγραφή του

"Έχει άλλες αιτίες"

Τη δική του θέση σχετικά με τη διαγραφή του από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, παραθέτει ο πρόεδρος του σούπερ μάρκετ Νεωρίου, Μάρκος Βουτσίνος.

Ο κ. Βουτσίνος δηλώνει ότι οι λόγοι της διαγραφής του από το Ε.Κ.Κ. είναι άλλοι και όχι η αντισυνδικαλιστική και αντεργατική του στάση, καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, ως παράνομη.

Η παράνομη διαγραφή μου, έχει άλλες αιτίες

Τη δική του θέση σχετικά με τη διαγραφή του από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, θέτει ο κ. Βουτσίνος, σε συνέχεια του χθεσινού σχετικού ρεπορτάζ της “Κοινής Γνώμης”.

Ο κ. Βουτσίνος λοιπόν μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι πραγματικοί λόγοι της διαγραφής είναι άλλοι και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που επικαλείται η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Κ.Κ.

“Η παράνομη και παράτυπη διαγραφή μου από το ΔΣ του Ε.Κ.Κ. θα αντιμετωπιστεί από εμέ όπως προβλέπει το Καταστατικό και ο Νόμος.

Ωστόσο, επειδή η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της, ισχυριζόμενη ότι επέδειξα από τη θέση μου ως πρόεδρος του ΔΣ του Super Market Νεωρίου, αντισυνδικαλιστική και αντεργατική συμπεριφορά, δεν έχω παρά να σας παραπέμψω στο κείμενο της επιστολής μου από 30/05/2013. Έχω λοιπόν διαπιστώσει ότι μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ. τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί σε «δήθεν» διαμαρτυρίες και «δήθεν» προστασία των εργαζόμενων. Απείχαν και απέχουν ουσιαστικά από κάθε σοβαρή και συνετή παρέμβαση προς το σκοπό του καταστατικού του Ε.Κ.Κ. και της ουσίας των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η παράνομη διαγραφή μου λοιπόν, έχει άλλες αιτίες και όχι την σύμφωνη με τους εργαζόμενους και όλως απαραίτητη για την επιβίωση του Συνεταιρισμού του Νεωρίου μείωση των μισθών των εργαζομένων, μια απόφαση που πάρθηκε από το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού”.

Ο πρόεδρος του σούπερ μάρκετ Νεωρίου τονίζει ότι κανείς δε τον διόρισε στο Εργατικό Κέντρο, αλλά είναι ένα εκλεγμένο μέλος, το οποίο έχει υπηρετήσει το θεσμό.

“Στο Ε.Κ.Κ. δεν με διόρισε κανείς, ούτε κανείς μου έκανε «χάρη», αλλά είμαι εκλεγμένο μέλος έχοντας υπηρετήσει το θεσμό του Εργατικού Κέντρου και σε προηγούμενες θητείες. Μ’ αυτή τη λογική κάποιων στο Ε.Κ. οι πλειοψηφίες σύντομα θα διώχνουν τις μειοψηφίες. Που τα έχουν δει γραμμένα; Μήπως έχουν δικούς τους νόμους; Ο μόνος που μπορεί να με διαγράψει στην προκειμένη περίπτωση, εάν έχω παραβεί το καταστατικό, είναι η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων”.