Σύντομα η καταβολή προνοιακών και διατροφικού επιδόματος

  • Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα πρόκειται να λάβουν πολύ σύντομα οι δικαιούχοι μετά τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε την 1η Αυγούστου ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, κατανέμεται το ποσό των 114.620.678,30 ευρώ σε 63 Δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους, για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο 2013. Το ποσό αυτό κατανέμεται από τον λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο οποίος ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Βάσει της απόφασης, στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος και με τα προνοιακά επιδόματα των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων, θα κατανεμηθεί το ποσό των 758.841,83 ευρώ για να καταβληθεί στους περίπου 1.154 δικαιούχους από τα νησιά Σύρο, Κέα, Κύθνο, Μήλο, Κίμωλο, Σέριφο, Σίφνο, Πάρο, Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, Τήνο, Μύκονο, Θήρα, Ίο και Σίκινο.

Σύμφωνα με άλλη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατανέμεται το ποσό των 5.598.175,00 ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς για το μήνα Ιούλιο 2013. Το παραπάνω ποσό προέρχεται από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατανέμεται το ποσό των 121.632 ευρώ (32.580 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου και 89.052 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου).